Ingrediente
- 5 albusuri de ou
- 5 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 4-5 linguri lapte
- 7-8 linguri faina
- 1 praf de sare
- jumatate lingurita praf de copt
- jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 esenta rom
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 2 lingurite cacao
- 2 linguri coaja de portocala confiata
Mod de preparare
Mixam albusurile spuma.
Punem apoi zaharul si le frecam pana ce acesta se topeste.
Adaugam uleiul , laptele si le incorporam.
Bicarbonatul si praful de copt le stingem cu putina zeama de lamaie sau otet si le turnam peste albusuri.
Apoi presaram un praf de sare ,esenta de rom,coaja rasa de portocala si faina treptat.
Luam putina compozitie in alt vas si o amestecam cu cacaua(e de preferat sa luati din compozitie cand nu puneti inca toata faina).
Tava de silicon(asa am folosit eu,dar puteti folosi orice tava) o ungem bine de tot cu margarina.
Turnam compozitia alba,iar pe alocuri punem compozitia de cacao.
Deasupra punem bucatile de coaja de portocala confiata si dam tava in cuptorul incins.
Coacem checul la o temperatura potrivita si facem testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata.
Il scoateti si il lasati sa se raceasca apoi serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|