Chec glazurat cu caise deshidratate

Postat de diaconta in Dulciuri
3 Noi 2013 | 6297 vizualizari
Chec glazurat cu caise deshidratate

Pentru a completa meniul de toamnă am pregatit şi un chec foarte aromat.Imi place combinaţia de chec pufos,fructe si glazura de zahar crocanta.Din cantităţile enumerate rezulta doua checuri,aş zice să reduceţi cantitaţile dacă doriţi doar unul,dar cu siguranţă nu va fi prea mult.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri faina
  • Sare
  • 1 plic(10 g) praf de copt
  • Coaja de lamâie confiata
  • Vanilie
  • 2 linguri cacao+2 linguri lapte
  • 150 g caise deshidratate
  • Zahar pudra+zeama de lamâie+apa pentru glazura

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare pâna au facut „ţepi”,apoi am adaugat treptat zaharul .

Dupa aceasta etapa,am folosit doar telul.

Am încorporat usor cele 5 galbenusuri,apoi uleiul cate 3 linguri într-o repriza.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o în 3 reprize,având grija sa nu se lase prea tare spuma de albusuri.

Am pus si aromele.

Am pregatit doua forme de chec,am pus compozitia,pastrând câteva linguri pentru a o amesteca cu cacao.

Cacaoa am amestecat-o cu lapte caldut si am pus în compozitia pastrata. Apoi am distribuit-o în cele doua forme.

Caisele le-am taiat bucati,le-am pus deasupra checurilor si le-am apasati putin cu lingura.

Am pus tavile la cuptor la 200 de grade pentru 35 de minute.

Pentru glazura am amestecat zahar pudra cu zeama de lamâie si apa rece,obtinând o pasta pe care am pus-o deasupra când checurile s-au racit.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu caise deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura sah la Cleme

Postat de Constelatialeu

Prajitura sah la Cleme

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit...

Citeste continuarea

Desert gogosile bunicii (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosile bunicii (de post)

*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 18:30
Tare bun trebuie sa fie checul tau,Diuto draga! Dar mor de dragul pozelor...
la 03.11.2013, 18:32
la 03.11.2013, 18:32
Daci in bucatarie ai fost ascunsa!
la 03.11.2013, 18:49
bun bun
la 03.11.2013, 18:52

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking