Ingrediente
Pentru 2 checuri
- 8 oua
- 16 linguri zahar
- 9 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 1 praf de copt
- 1 pahar iaurt
- coaja de la o lamaie
- 2 linguri cacao
CREMA
- 0.5 ml lapte
- 1 budinca vanilie + 1 lingura amidon
- 3 linguri zahar
- 100 g margarina
GLAZURA
- 2-3 linguri cacao
- 5 linguri lapte
- 5 linguri zahar
- 100g margarina
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se freaca galbenusurile cu uleiul, se adauga iaurtul si coaja de lamaie. Se toarna albusurile peste restul compozitiei si se adauga faina in ploaie in care am pus in prealabil praful de copt. Se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase.
Turnam jumatate din compozitie intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in compozitia ramasa adaugam cele 2 linguri de cacao si turnam compozitia in cealalta forma de chec.
Dam la cuptor pentru cca. 35'
Intre timp pregatim crema: Dizolvam budinca + amidonul in cateva linguri de lapte rece. Punem laptele la fiert, iar cand au dat cateva clocote adaugam budinca si zaharul si mestecam incontinuu (pe foc). Dupa ce s-a mai racit punem si margarina.
Taiem checurile cand s-au racit si le asamblam astfel: o felie maro - crema - o felie galbena si tot asa pana cand formam 2 checuri de marimea celor initiale.
Glazura se fierbe pe baie de aburi punand toate ingredientele in acelasi timp. Mestecam pana cand se formeaza o crema omogena. Se toarna calda peste checuri, pe care le vom taia oblic astfel incat sa se vada cele 2 culori si crema la mijloc.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Chec lipit"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|