Ingrediente
- 6 oua
- 10 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 zahar vaniliat
- 1 fiola esenta lamaie
- 1 praf de copt
- 1 virf cutit sare
- 4 linguri ulei
Mod de preparare
Am separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi adaugam uleiul la galbenusuri si se mixeaza si ele bine. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, apoi cu o paleta incorporam faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu spatula de jos in sus pana se incorporeaza faina.
Intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina se toarna trei sferturi din compozitia obtinuta. In celalalt sfert de compozitie se adauga lingura de cacao pe care am omogenizat-o cu o lingura de apa sa nu faca cocoloase, apoi turnam si compozitia cu cacao peste cealalata compozitie din tava. Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.
Cand checul trece testul cu scobitoarea este gata. Lasam sa se raceasca apoi feliem.
Bun si gustos. Pofta sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|