Chec Zebra

Postat de caroline in Prajituri
30 Iun 2013 | 7608 vizualizari
Chec Zebra

Un dulce bun si in aceasta varianta de efect !!!

Ingrediente

  • 100 gr margarina
  • 125 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 150 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 25 gr cacao
  • 1\2 plic drojdie ptr cuptor( sau praf de copt)

Mod de preparare

Margarina topita si apoi lasata sa se raceasca se amesteca bine cu 100 gr zahar si lingura de zahar vanilat.Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa.

Se adauga apoi ouale unul cite unul pe rind( amestecam bine dupa fiecare).Se obtine o crema bogata.Se adauga apoi putin cite putin faina amestecata cu drojdia alternind cu 125 ml lapte.

impartim aluatul obtinut in doua parti.In una din parti adaugam cacaua,zaharul ramas si restul de lapte.

Intr-o tava tapetata cu hirtie de copt punem cu ajutorul unei linguri,pe rind din compozitia alba,apoi cea neagra si tot asa pina terminam aluatul.

Se da la cuptorul incins pentru 30 minute ( se face testul cu scobitoarea) la 180 grade.

Cind e gata se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Zebra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec zebra cu portocale

Postat de Oana

Desert chec zebra cu portocale

Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu...

Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de Oana

Desert chec marmorat

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2013, 08:52
Tocmai bun langa cafeaua pe care tocmai o savurez!
la 30.06.2013, 08:52
la 30.06.2013, 08:53
e foarte frumos!
la 30.06.2013, 08:57
Zebra din asta am executat si eu,dar nu mai este...
la 30.06.2013, 09:12
Tare fain!!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking