Chec parfumat cu lamaie si unt

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
5 Iul 2013 | 14989 vizualizari
Chec parfumat cu lamaie si unt

Vreau sa va zic ca acest chec este preferatul sotului meu si l-am facut cu mare placere avand in vedere ca este extraordinar de parfumat si de pufos. Reteta este una adaptata dupa Anna Olson dar asa cum l-am facut va iesi perfect!

Ingrediente

  • 5 oua mari
  • 1 cana si 2/3 faina adica aprox. 315 gr
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 1 si 1/2 cana zahar adica 300 gr
  • 8 linguri lapte (laptele l-am adaugat eu)
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt (un plic)

Mod de preparare

Se scoate untul cu 2-3 ore inainte pentru a se incalzi la temperatura camerei.

Intr-un castron inalt mixam intai untul pana cand devine omogen, adaugam zaharul si frecam pana la incorporare.

Separam oualele si adaugam cele 5 galbenusuri in untul frecat cu zahar. Mixam foarte bine.

Punem laptele si iar mixam pana cand zaharul s-a topit iar aluatul capata o consistenta pufoasa si albicioaasa.

Se adauga apoi vanilia, coaja de lamaie si zeama de lamaie si se amesteca pana la incorporare.

Cernem faina in care punem si praful de copt si o adaugam in aluat treptat, mixand foarte bine.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam in aluat amestecand cu un tel in forma de para, de jos in sus.

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade C si bagam checul intr-o forma marisoara (eu o folosesc pe cea rotunda)  unsa cu ulei (daca vasul e de teflon) si se lasa la copt cca 60 – 70 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca este gata, se lasa la racit putin apoi il rasturnam pe un platou si il pudram cu zahar.

Este mai mult decat minunat acest chec, umed, parfumat, cu aroma de lamaie, poate fi glazurat cu jeleu de fructe de padure daca vreti ;-)

Pofta buna!

Pentru masuri si conversii din cup (cana gradata de 250 ml) in grame, pentru faina, unt, lichid etc gasiti aici : http://allrecipes.com/howto/cup-to-gram-conversions/

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec parfumat cu lamaie si unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu mere

Postat de RuxyRux

Tarta cu mere

Se prepara aluatul amestecand toate ingredientele si se formeaza o bila de coca pe care o vom infolia si o vom da la rece pana pregatim umplutura. Merele se rad, se amesteca cu zahar, vanilie...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu

Postat de caroline

Desert prajitura Deliciu

Blat :  Luam o tava si o tapetam si hartie de copt. Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata.  Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2013, 17:29
Cat de bine arata !
la 05.07.2013, 17:32
Ce bine arata si sunt convinsa ca este si gustos
la 05.07.2013, 17:42
Arata perfect!! Si mie imi place Anna Olson, dar ea nu cintarea ci avea ca masura diferite cani si linguri, iar pt mine care nu sunt o specialista este o nesiguranta. Oricum sunt sigura ca este delicios!!
la 05.07.2013, 17:45
Simona, cana este gradata de 250 ml si eu aici am cana impartita si in sferturi si jumatati...uite aici conversia: 1 cana faina = 150 gr, 1/2 cana= 75 gr etc.
la 05.07.2013, 17:52
Asa mai merge pt mine

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking