Ingrediente
- 5 oua
- 400 gr faina
- 350 gr zahar
- 200 ml bere
- 125 gr iaurt simplu
- 75 ml ulei
- coaja rasa de lamaie
- o esenta rom
- un plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- fulgi de migdale pentru decor
Mod de preparare
1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul.
2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte.
3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem.
4. Se adauga alternativ faina si berea, omogenizand usor cu ajutorul unui tel.
5. Oprim o cana din compozite si o amestecam cu pudra de cacao si 2 linguri de bere , astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.
6. Ungem o tava cu unt, turnam compozitia (deasupra cea cu amestecul de cacao) si lasam la copt la foc mediu spre mic cam 3-40 minute. Cantitatile au foast adaptate pentru un singur chec, tava avand dimensiunea 30x10x8 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|