Preparare: Chec
Punem faina, praful de copt si sarea intr-un castron.
Separat, frecam untul la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam oul si smantana, mixand dupa fiecare aditie (vreau sa precizez ca in loc de lapte se poate pune numai smantana sau invers).
Adaugam si coaja de la o portocala/lamaie si vanilia.
Faina o incorporam alternativ cu laptele.
La final adugam afinele bine scurse (daca le aveti congelate) amestecand usor cu o spatula, ca sa nu le zdrobim.
Note: Aluatul va fi vartos, cat se poate mixa cu mixerul, se mixeaza cu mixerul, cand nu, amestecam cu o lingura de lemn. Eu am crezut ca este ceva gresit in reteta, dar NU este! asa trebuie sa fie, iar dupa coacere o sa vedeti ca este super moale si pufos. Din neatentie, am incorporat afinele in aluat (daca faceti asa, recomand sa le incorporati cand aluatul este deja mixat cu faina, dar nu insistam cu amestecatul fructelor in el, ci doar le intoarcem usor de cateva ori, altfel le vom zdrobi!). Daca vreti ca prajitura sa aiba fructele deasupra, atunci le scurgeti bine de apa (daca au fost congelate) si apoi le asezati deasupra in tava in care faceti prajiturica.
Topping:
Intr-un bol punem faina, zaharul si scortisoara peste care adugam untul si le frecam in maini pana cand aluatul devine sfaramicios (ca un pesmet).
Ungem tava cu putin ulei apoi punem alutul si il uniformizam cu o paleta. Deasupra punem fructele (daca am decis asa), apoi punem toppingul. Acest topping, dupa coacere, va fi putin crocant si foarte parfumat!
Coacem prajitura aprox. 40-45 de minute pana cand, prin introducerea unei scobitori, va iesi curata.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a servi!
Pofta buna!