Checul copilariei mele

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
22 Mai 2010 | 24879 vizualizari
Checul copilariei mele

Asta e reteta de chec ce ne-o facea mama mereu si continui sa o fac eu pentru ca este un chec foarte gustos si oricine cand il gusta ii place..ingredientele sunt pentru 2 checuri..

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 cani lapte
  • 2 cani zahar
  • 90 gr ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde sa iese un aluat de chec (eu pun cam 12-13 linguri faina cu varf)
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie
  • o mana miez de nuca (eu mai folosesc si visine fara samburi)

Mod de preparare

Ouale se scot din frigider sa nu fie reci.
Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat.
Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele.
Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze bine.
Praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie, se pune si el peste ingredientele mixate.
Se aromatizeaza cu esenta de rom, coaja de lamaie, apoi adaugam faina treptat.
Cand e gata compozitia, se ia cam un sfert din ea si se amesteca cu cacao.
Tavile de chec se ung cu putina margarina, se aseaza hartie de copt.
Intai se pune compozitia alba in cele 2 tavi de chec, apoi pe mijlocul lor se pune compozitia de cacao si se amesteca putin cu coada unei linguri pe mijlocul tavii.
Deasupra se pun nuci taiate marunt.
Tavile se introduc in cuptorul incins 50-60 minute, la o temperatura potrivita (faceti testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Checul copilariei mele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Tiramisu cu zmeura

Postat de mirela0911

Desert Tiramisu cu zmeura

Intr-un bol se mixeaza smantana pentru frisca pana devine mai consistenta. In alt bol se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se adauga pe rand frisca si se mixeaza impreuna. Se...

Citeste continuarea

Aluat de foietaj cu branza sarata

Postat de merisor67

Aluat de foietaj cu branza sarata

Cealalta reteta am prezentat-o  aici . De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat. Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2010, 23:20
Si a mele si salvez reteta, 5 furculite de la mine , ce ma bucur ca am gasit-o
la 23.05.2010, 01:13
super bun rocsi ,si noua ne plac checurile ,sat rapide si gustoase 5 furcu
la 23.05.2010, 11:09
mersi fetelor si ma bucur ca va place
la 23.05.2010, 18:41
rocsi nimic ,nimic.................chiar regim total
la 24.05.2010, 21:26
o sa-l fac si yo... il pun la favorite

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking