Cheescake cu cirese

Postat de aziz in Dulciuri
10 Iun 2011 | 5527 vizualizari
Cheescake cu cirese

Ingrediente

  • 200 gr biscuiti macinati
  • 2 linguri nessquik
  • 100 gr unt
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml smantana 15%
  • 250 gr crema de branza 9%
  • 200 ml lapte rece
  • 1 pachet puding de vanilie
  • 100 gr zahar
  • 2-3 linguri suc de lamaie si putina coaja rasa
  • un pachetel de gelatina (aici un pachet are 14 gr eu am pus doar 10gr)
  • o mana de cirese sau cat doriti;)

Mod de preparare

Pregatim stratul de biscuiti : macinam biscuitii ii amestecam cu nessquik-ul si untul topit apoi presam pe fundul tavii sau formei in care vom pune crema de branza;dam la frigider cat timp vom pregati crema.

Crema : amestecam budinca de vanilie cu laptele apoi adaugam smantana si crema de branza.Intr-un alt vas batem frisca lichida cu zaharul apoi incorporam in budinca de vanilie cu o lingura de jos in sus sa ramana pufoasa.Gelatina se hidrateaza cu 4-5 linguri de apa rece (cam 4 minute) apoi deasupra unui vas cu apa fierbinte invartim pina se topeste complet. lasam putin sa se raceasca si o adaugam cremei de branza.

Scoatem forma de la frigider punem cirese(eu am pus zahar peste cirese, le-am scurs apoi si le-am pus in crema,insa nu este neaparata nevoie) apoi turnam crema si dam la frigider cel putin 5 ore ,desi cel mai bine ar fi sa innopteze in frigider :)).Eu am folosit o forma de plastic rotunda cu diametrul de 18 cm.A doua zi am rasturnat chesscake-ul pe platou asa incat stratul de biscuiti a venit deasupra prajiturii ,daca doriti puteti pune inca un strat de biscuiti si deasupra prajiturii cand o turnati in forma astfel stratul de crema va veni in mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (79)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mucenici/ sfintisori moldovenesti, reteta de post

Postat de Ina

Mucenici/ sfintisori moldovenesti, reteta de post

Incalzim apa cat sa tinem degetul fara sa ne friga. Turnam 100 ml apa calda intr-o cana, adaugam zaharul, doua linguri cu faina si drojdia. Amestecam totul si lasam 5-10 minute deoparte, ca maiaua...

Citeste continuarea

Tarta cu piersici si bezea

Postat de rocsi_1612

Tarta cu piersici si bezea

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2011, 19:48
Prima prima primaaaaa...
la 10.06.2011, 20:13
si eu vreau
la 10.06.2011, 20:18
la 10.06.2011, 20:19
si eu o felie...
la 10.06.2011, 20:30
vreau si eu

Vezi toate comentariile (79)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking