Ingrediente
- Pentru cheesburgeri
- 1 kg carne tocata de vita ( cu 20 % grasime de preferat )
- sare
- piper negru
- oregano
- busuioc
- rozmarin
- felii de branza topita cu cascaval
- Pentru asamblarea cheesburger
- chifle ( gasiti reteta in pagina mea)
- salata verde
- ceapa alba taiata rondele
- rosii taiate rondele
- castraveti murati taiati rondele
- sos de maioneza
- mustar
- kechup
- cartofi wedges
Mod de preparare
Carnea tocata o amestecam cu condimentele, dupa gust, apoi o lasam sa se odihneasca cca 20 min, dupa care o impartim in 8 bile de 125 g fiecare. Se pot modela cu mana, cu forma speciala sau cu forma improvizata, cazul meu. Am format burgerii, apoi i-am uns pe ambele parti cu putin ulei si i-am mai lasat sa se odihneasca, pana ce gratarul a fost gata. I-am pus pe gratarul incins, i-am presat un pic. Nu i-am lasat mult pe o parte, am preferat sa-i intorc de mai multe ori, sa nu-i ard , dar nici sa iasa cruzi inauntru. Ei trebuie sa fie suculenti, de aceea carnea trebuie sa aiba si 20 % grasime, sa nu iasa uscati.Cand au fost aproape gata , am pus cate o felie de branza topita cu cascaval deasupra fiecarui burger si am lasat cca 2-3 min. Apoi i-am asamblat. Am taiat chiflele pe din doua, am uns cu mustar si am asezat foaie de salata, cheesburgher, rondele de rosii, de castraveti, de ceapa, sos de maioneza si kechup. Cam asta-i toata filozofia cu cheesburgerii astia, se servesc cu cartofi, cartofi wedges in cazul de fata ( reteta alta data). Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheeseburger" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|