Ingrediente
- Pentru blat:
- 275g biscuit petit beurre
- 100g unt
- Pentru crema:
- 400g iaurt cremos
- 250g crema de branza 20% grasime
- 5 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker
- 500ml frisca lichida
- Pentru decor:
- 500g afine de padure
- 4 linguri zahar si 5 linguri apa
- 1 plic gelatina rosie
Mod de preparare
Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:
Umplutura:
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, iaurtul si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.
Pregatire afine:
Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 4 linguri de zahar si 5 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa-si lasa toata zeama.Zeama se pastreaza pentru decorul cu gelatina.Cand crema este bine legata,pregatim gelatia rosie conform instructiunilor de pe pachet,folosind siropul rezultat.Cand gelatin s-a legat adaugam afinile peste sos si le turnam deasupra prajiturii intinzandu-le uniform pe toata suprafata.Se da la rece prajitura cateva 0re. Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.
Este foarte racoritoare si buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|