Cheesecake cu capsuni

Postat de Alepaty in Torturi
22 Ian 2017 | 6932 vizualizari
Cheesecake cu capsuni

 Reteta cu nr 99 Adoram acest cheesecake in familia noastra, am mai postat o data reteta prin 2015, dar nu mi-a iesit asa si acum, trebuia sa impartasesc cu voi bucuria de a-mi iesi ceva asa de frumos. Reteta o am de vreo 2 ani de la Merisor ,"i-am furat-o" am schimbat decorul putin, si am facut-o de vreo 15 x pana acum :))

Ingrediente

Ingrediente pentru blatul de biscuiti

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit

Crema alba:

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g branza ( eu am folosit de la Lidl Goldessa dintr-aceea fina)
  • 10 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • un varf cutit de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Crema a 2 a cea de capsuni:

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g branza Goldessa sau Almette cu smantana
  • 100 g zahar
  • 5 g gelatina
  • un varf cutit de sare
  • 200 g capsuni

In plus:

  • 200 g capsuni pentru jeleu
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • ciocolata alba razuita vreo 2 bucati

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajunge la consistenta nisipului ud. Eu adaug untul treptat pentru a ajunge la consistenta dorita .Se tapeteaza o forma rotunda de 20 cm, cu folie alimentara si se adauga biscuiti, se niveleaza cu o lingura si se da la frigider pana facem prima crema. ( eu am sarit peste pasul cu folia alimentara, gen Graba strica treaba:)

Gelatina se pune la inmuiat, in 100 ml apa rece.

Macarponele se mixeaza cu zaharul, branza, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare. Se adauga si frisca lichida. Se mai mixeaza putin.

Se adauga gelatina topita pe baie de aburi si se omogenizeaza bine cu crema. Se toarna peste biscuiti si se niveleaza. Se adauga caspuni(daca ati luat mai multe).

Se da inapoi la frigider, pana se face a 2 a crema,cea de capsuni.

Gelatina se pregateste la fel ca pentru prima crema.

Branza se mixeaza cu zaharul, putina sare apoi se adauga frisca lichida si se mai mixeaza putin. Se adauga capsunile date prin blender. Se omogenizeaza. Gelatina se topeste pe aburi si se adauga in crema si se toarna peste prima crema care este deja intarita.

Jeleul: Capsunile se pun pe foc cu zaharul, se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se dau deoparte, se lasa sa se raceasca putin, apoi se paseaza pana se obtine un jeleu. Cat este inca calda, se adauga gelatina pregatita inainte ( se pune in 100 ml apa rece), se amesteca pana se dizolva gelatina si se toarna peste crema a 2 a.

Se da la frigider minim 6 ore sau peste noapte daca aveti rabdare.

Eu am decorat cu niste ciocolata alba razuita.

Are mare succes la noi acest cheesecake.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2017, 11:26
Delicios si frumos
la 22.01.2017, 11:26
Yammy
la 22.01.2017, 11:30
Uite ca ti-a iesit
la 22.01.2017, 11:36
la 22.01.2017, 11:44
Yummmy, ce bine arata!!!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking