Ingrediente
Ingrediente pentru blatul de biscuiti
- 200 g biscuiti digestivi
- 100 g unt topit
Crema alba:
- 250 g mascarpone
- 150 ml frisca lichida
- 100 g branza ( eu am folosit de la Lidl Goldessa dintr-aceea fina)
- 10 g gelatina
- 100 g zahar
- 4 plicuri zahar vanilinat
- un varf cutit de sare
- 2 lingurite esenta de vanilie
Crema a 2 a cea de capsuni:
- 150 ml frisca lichida
- 150 g branza Goldessa sau Almette cu smantana
- 100 g zahar
- 5 g gelatina
- un varf cutit de sare
- 200 g capsuni
In plus:
- 200 g capsuni pentru jeleu
- 3 linguri zahar
- 10 g gelatina
- ciocolata alba razuita vreo 2 bucati
Mod de preparare
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajunge la consistenta nisipului ud. Eu adaug untul treptat pentru a ajunge la consistenta dorita .Se tapeteaza o forma rotunda de 20 cm, cu folie alimentara si se adauga biscuiti, se niveleaza cu o lingura si se da la frigider pana facem prima crema. ( eu am sarit peste pasul cu folia alimentara, gen Graba strica treaba:)
Gelatina se pune la inmuiat, in 100 ml apa rece.
Macarponele se mixeaza cu zaharul, branza, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare. Se adauga si frisca lichida. Se mai mixeaza putin.
Se adauga gelatina topita pe baie de aburi si se omogenizeaza bine cu crema. Se toarna peste biscuiti si se niveleaza. Se adauga caspuni(daca ati luat mai multe).
Se da inapoi la frigider, pana se face a 2 a crema,cea de capsuni.
Gelatina se pregateste la fel ca pentru prima crema.
Branza se mixeaza cu zaharul, putina sare apoi se adauga frisca lichida si se mai mixeaza putin. Se adauga capsunile date prin blender. Se omogenizeaza. Gelatina se topeste pe aburi si se adauga in crema si se toarna peste prima crema care este deja intarita.
Jeleul: Capsunile se pun pe foc cu zaharul, se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se dau deoparte, se lasa sa se raceasca putin, apoi se paseaza pana se obtine un jeleu. Cat este inca calda, se adauga gelatina pregatita inainte ( se pune in 100 ml apa rece), se amesteca pana se dizolva gelatina si se toarna peste crema a 2 a.
Se da la frigider minim 6 ore sau peste noapte daca aveti rabdare.
Eu am decorat cu niste ciocolata alba razuita.
Are mare succes la noi acest cheesecake.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|