Ingrediente
- Pentru blat
- 50 gr unt topit
- 150 g de biscuiţi digestivi
- 50 g de biscuiţi Amaretto
- ulei de floarea-soarelui, pentru uns
- Pentru crema
- 1 plic de gelatina
- 200 g de ciocolata alba, tocata
- 6 linguri de lapte
- 500 g de ricotta
- 300 ml de frisca lichida
- 50 g de zahar pudra
- 2 oua mari cu albusuri separte de galbenusuri
- Pentru decor
- fulgi de ciocolata alba
- seminte de rodie
Mod de preparare
Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde .
Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra.
Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute si in timp ce se raceste preparam crema.
Se amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si se lasa deoparte.
Ciocolata se taie bucatele mici si o topim in baine-marie. Se adauga laptele si se lasa pe foc pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga gelatina si se lasa pana se dizolva .
Se bat laolalta frisca, ricotta si galbenusurile, iar separat intr-un bol se bat albusurile cu un praf de sare.
Se amesteca compozotia de ciocolata cu cea de ricotta apoi se incorporeaza cu o lingura de lemn albusurile de sus in jos .
Compozitia se toarna peste biscuiti si se da la rece cateva ore , de preferat a se face seara .
Pentru decor se presara o ploie de fulgi de ciocolata alba si seminte de rodie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|