Cheesecake cu ciocolata si smochine

Postat de papabundetot in Prajituri
14 Sep 2014 | 2537 vizualizari
Cheesecake cu ciocolata si smochine

Daca mai ieri cautam combinatia perfecta pentru un cheesecake care sa ma dea pe spate,astazi ma declar aproape multumita si totodata convinsa ca am gasit acea combinatie.Cheesecake-ul de astazi este cel mai aproape de gusturile mele,si cel care pe mine personal m-a impresionat cel mai mult,asta insa nu inseamna ca ma opresc aici…seria cheesecake va continua :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 250 gr biscuiti
  • 110 gr unt
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza ricotta
  • 500 ml frisca + smanatana
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • 10-12 smochine bine coapte
  • 3 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • 150 gr fulgi de migdale.

Mod de preparare

Biscuitii i-am maruntit la robot si apoi i-am amestecat bine cu untul,apoi am pus amestecul astfel obtinut intr-o forma de tort detasabila,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa se aseze frumos si sa fie uniform,si l-am dat la frigider pana cand m-am ocupat de crema.

Am pus intr-un castron branza ricotta cu zaharul si am mixat bine pentru ca zaharul sa se topeasca,am adaugat si putina esenta de vanilie si am lasat branza deoparte.

Am batut bine frisca ( am folosit smantana de la tarani amestecata cu smantana pentru frisca Zuzu 30% grasime…zic ei naturala).Am incalzit 20 ml apa si am dizolvat in ea foile de gelatina inmuiate dinnainte in apa rece,apoi am pus gelatina peste ricotta si am amestecat bine pentru a o incorpora.

Ciocolata am taiat-o in bucatele mici,am pus-o intr-un castron metalic,am turnat peste ea 50 ml smanatana zuzu si am pus-o pe baie de aburi pentru a o topi,apoi am dat-o deoparte sa se raceasca.

Am amestecat frisca cu branza ricotta,apoi compozitia astfel obtinuta am impartit-o in doua parti egale.In una din parti am adaugat ciocolata,cacao si cateva smochine taiate cubulete mici si am omogenizat totul foarte bine.

Am scos din frigider forma de tort cu blatul de biscuiti,am pus peste blat crema alba de ricotta cu frisca,peste ea am pus un strat de smochine taiate cubulete si deasupra amestecul de ricotta cu ciocolata.Am decorat prajitura cu fulgi de migdale prajiti usor la foc iute si cateva felii de smochine,apoi am dat desertul la frigider pentru 3 ore pana cand gelatina si-a facut treaba 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata si smochine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec pufos cu nuca

Postat de Creatsa

Chec pufos cu nuca

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Desert tarta Urside

Postat de ancutsa

Desert tarta Urside

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, amestecând până se obţine o bezea consistenta, dar nu tare. Apoi se adaugă praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2014, 16:36
Immm, trebuie sa fie tare gustoasa Danuta !!
la 14.09.2014, 16:36
la 14.09.2014, 16:37
waw, ce combinatie
la 14.09.2014, 16:48
la 14.09.2014, 17:10
Interesant!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking