Cheesecake cu coacăze roşii

Postat de diaconta in Prajituri
24 Iun 2012 | 4473 vizualizari
Cheesecake cu coacăze roşii

Cât de greu îmi e să mă hotărăsc acum când sunt atâtea fructe la piaţă.Am luat zmeură şi coacăze roşii,aşa că le-am combinat pe cele din urmă cu nişte urdă bună şi dulce.Voi puteţi la fel de bine să folosiţi brânză de vacă ori alt fel de brânză. Pe mine dulcele acesta m-a dus cu gândul direct pe plajele însorite,mai ales într-o zi aşa călduroasă.

Ingrediente

Pentru foaia de tarta:
  • 500 gr faina
  • 170 gr unt rece
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura otet
  • 5 gr praf de copt
  • O lingurita sare
  • Coaja de lamaie
Pentru umplutura:
  • 300 gr urdă (sau brânza de vaca)
  • 300 gr iaurt grecesc 10% grasime
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 5 linguri griş
  • un plicpraf budinca vanilie
  • 250 gr coacăze roşii+o lingura zahar
  • Zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Pregatim foaia de tarta.

Cernem faina intr-un bol,adaugam zaharu,sarea si praful de copt.

Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu otetul si smantana..

Peste faina pune bucatelele de unt rece si amestecam repede pana obtinem o compozitie nisipoasa.

Punem amestecul de ou si smantana.Amestecam doar pana se omogenizeaza totul,nu mai mult.Acoperim cu o folie bila de aluat si lasam la frigider o ora.

Scoatem coca si intindem o foaie,suficient de mare cat sa imbracam si peretii formei.Pastram o parte pentru formele de deasupra tartei.

Punem tava la frigider pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura,amestecam urda cu doua linguri de zahar,vanilia si coaja de lamaie.Adaugam apoi iaurtul.

Separam cele doua oua.

Mixam untul cu restul de zahar pana devine o crema pufoasa.Adaugam pe rand galbenusurile.

Punem apoi branza in crema de unt,grisul ,praful de budinca si la final albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Coacazele le punem cu o lingura de zahar,putin inainte de a le pune in umplutura.

Scoatem tava de la frigider,punem jumatate de umplutura,asezam un strat de coacaze,apoi mai punem umplutura si iar coacaze.

Pe margine am pus niste floricele de aluat,ca sa fie frumoasa si ca sa evit ca umplutura(prea multa) sa dea pe dinafara.

Puneti tava in cuptorul preincalzit,aproximativ 40 de minute,dar e util sa verificati cand este coapta.

Lasam sa se raceasca in cuptor,apoi o punem la frigider.Pudram cu zahar si servim cu pofta….va garantez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cheesecake cu coacaze rosii

Postat de comanligia

Cheesecake cu coacaze rosii

Untul moale la temperatura camerei se amesteca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spuma. Peste se adauga galbenusurile,grisul,praful de copt, branza si zeama de lamaie,dupa care...

Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de fructe

Postat de andaoana

Cheesecake cu jeleu de fructe

Crusta Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili . Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol. Adaugam pudra de roscove si untul taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2012, 10:31
Vreau o felie mare, pls!
la 24.06.2012, 10:35
buna buna
la 24.06.2012, 10:51
Mirela,foarte mare pentru tine
la 24.06.2012, 10:51
unde ai gasit strugurei? la ai mei in gradina inca nu s-au facut
la 24.06.2012, 10:51
Motanel,prea buna ca sa n-o incerci

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking