Ingrediente
- 200 gr amaretti
- 200 gr biscuiti digestivi
- 100 gr unt
- 500 gr branza de vaci
- 250 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 3 oua
- 100 gr zahar brut
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita extract de vanilie
- Topping:
- 200 gr zmeura proaspata
- 200 gr mure proaspete
- 100 gr afine proaspete
- un plic tort gelee rosu
- 2 linguri cu zahar
Mod de preparare
Mai intai se zdrobesc biscuitii si amaretti, eu i-am pus la robot. In loc de biscuiti digestivi am gasit la Megaimage niste biscuiti sfaramiciosi cu scortisoara, o bunatate! Biscuiti maruntiti se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma rotunda cu pereti detasabili (diametru 22 cm). Se preseaza bine cu mana sau cu o lingura.
In vasul de la robot se amesteca apoi toate ingredientele pentru crema de branza si se toarna amestecul peste baza de biscuiti.
Se pune forma intr-o tava mai mare si se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se lasa la copt 40-45 de minute, pana branza este inchegata bine.
Se scoata tava si se lasa la racit. Peste cheescake-ul racit se asaza fructele de padure si se prepara jeleul dupa intructiunile de pe plic, apoi se toarna deasupra. Se pune la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|