Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar )

Postat de lucy2002 in Retete diabetici
25 Iun 2019 | 266 vizualizari
Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar )

Un desert apreciat foarte mult de cei ai casei, cat si de musafiri mai ales in zilele caniculare. Am inlocuit zaharul si biscuitii cu indulcitor si pesmet sa poata fi savurat si de cei care au probleme cu glicemia. Imi place ce a iesit ...a fost delicios!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr pesmet
  • 120 gr unt 82% grasime
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci crema
  • 300 gr smantana 20%
  • 200 gr iaurt 2,5%
  • 5ml indulcitor Sweetener
  • 20 gr gelatina
  • vanilie
  • 150 ml apa pentru hidratat gelatina
  • Jeleu:
  • 500 gr
  • 2,5 ml indulcitor Sweetener
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml apa pentru hidratat gelatina

Mod de preparare

Topim untul si-l amestecam cu pesmetul si un pic de vanilie.

Gelatina( 20 gr) se pune la hidratat, apoi o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Amestecul (de pesmet) il punem intr-o tava rotunda cu inel detasabil dupa ce am capitonat fundul tavi cu hartie de copt. Presam bine amestecul  cu ajutorul unei linguri dupa care dam tava la frigider pana pregatim crema.

Mixam branza de vaci cu indulcitorul, vanilia, iaurtul, iar la sfarsit adaugam frisca batuta si gelatina.

Capsunile spalate si curatate se taie in jumatati si se aseaza pe marginea formei detasabile peste blatul de pesmet.

Turnam crema de branza peste blatul de pesmet si nivelam cu o lingura. Eu am pus doua linguri de jeleu peste crema de branza si m-am jucat un pic cu furculita amestecand foarte usor. Dam tava la rece pentru 3-4 ore.

Capsunile spalate si curatate se dau prin blender, le facem piure dupa care le punem pentru 5 minute pe foc.  Cand sosul de capsuni este inca caldut adaugam gelatina hidratata(10 gr) Dupa ce s-a racit sosul de jeleu il turnam peste crema de branza si-l dam la frigider pana a doua zi.

Inainte de a servi scoatem tava de la frigider si o lasam la temperatura camerei pentru 7-10 minute dupa care trecem la scoaterea inelului detasabil cu multa atentie.

Portionam prajitura cu ajutorulul unui cutit trecut prin apa ferbinte pentru a taia cat mai frumos feliile.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de CameliaComan

Desert cheesecake cu capsuni

Blat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta...

Citeste continuarea

Cheesecake cu piersici (fără coacere)

Postat de AndrutzaP

Cheesecake cu piersici (fără coacere)

   Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara.     Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.06.2019, 10:42
la 26.06.2019, 12:26
la 26.06.2019, 23:12
la 26.06.2019, 23:28
Arata tare bine! Imi place mult!
la 27.06.2019, 00:54
Buun !!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking