Cheesecake cu jeleu de piersici

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
10 Oct 2015 | 7724 vizualizari
Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le placa nici lor mei nici mie, ma gandeam eu crusta de biscuiti nu e pe placul mamei, eu nu prea folosesc gelatina si mi-a fost tare frica ca o sa imi iese jeleul prea tare si tot asa. Cum am facut, cum n-am facut, a iesit un desert delicios, mai ceva ca la cofetarie (as zic ai mei). Blatul nu fost deloc tare asa cum credem, crema a iesit perfecta nici prea moale, nici gelatinoasa, iar jeleul a fost perfect. E clar, o sa mai fac si alta data in alte combintii!

Ingrediente

  • Pentru crusta:
    • 330 gr biscuiti de cacao
    • 150 gr unt
    • 1 lingura zahar
    Crema:
    • 400 gr crema de branza mai putin grasa
    • 250 gr mascarpone
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri smantana
    • 1 lingura gelatina
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o lamaie potrivita
    Jeleul de piersici:
    • 1 compot de piersici 800 gr (sa aiba mai multe piersici)
    • 15 gr gelatina
    • coacaze pentru decor

Mod de preparare

Crusta:
Biscuitii ii maruntim in robot.
Topim untul, il amestecam cu biscuitii si zaharul.
Tapetam cu folie alimentara o tava cu diametrul de 26 cm si detasabila.
Punem crusta, apasam bine cu mana si o dam la frigider.

Crema:
Mixam crema de branza cu mascarponele si zaharul.
Adaugam smantana, coaja rasa de lamaie si vanilia.
Gelatina o punem cu 4-5 linguri de apa rece la hidratat, 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.
O punem in fir subtire peste crema timp in care amestecam continuu.

Punem crema peste crusta si dam la frigider pentru circa 3 ore.
Jeleul de piersici:
Scoatem piersicile din compot si le pasam in robot.
Gelatina o punem la hidratat cu cateva linguri din zeama de compot, apoi o topim pe baie de aburi.
Piureul de piersici il amestecam cu restul de zeama de compot si gelatina topita.
Amestecam, apoi turnam acest amestec, uniform, peste crema.

Dam la rece peste noapte.
A doua zi, il scoatem usor din tava, decoram cu coacaze si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu lămâie (fără coacere)

Postat de AndrutzaP

Cheesecake cu lămâie (fără coacere)

   Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu.    Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu...

Citeste continuarea

Cheesecake cu piersici (fără coacere)

Postat de AndrutzaP

Cheesecake cu piersici (fără coacere)

   Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara.     Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2015, 21:53
ce culori frumoase!! ma inscriu si eu la o felie! Arata grozav!
la 10.10.2015, 21:53
Ce minunatie ai adus Rocsi draga
Nota maxima ai de la mine,pentru reteta si pentru prezentare
la 10.10.2015, 22:14
Multumesc mult draga Dey
la 10.10.2015, 22:16
Dia, multumesc tre mult. Daca ai sti ca, incep sa am probleme cu prezentarile, nu prea mai am inspirtie cand vine vorba de decor. ori nu am ce sa pun ca decor, ori folosesc cam des aceleasi chestii si nu prea imi place. Dar asta e, nu prea vreau sa mai fac achizitii cu elemente de decor deocamdata
la 10.10.2015, 22:24
Ce vesel e! Primesc și eu un pic?

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking