Cheesecake cu portocale

Postat de Bucataria_Portocalie in Prajituri
11 Mar 2010 | 12630 vizualizari
Cheesecake cu portocale

Ingrediente

  • INGREDIENTE BLAT:
  • 500 gr faina
  • un varf de sare
  • un pachet unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • INGREDIENTE CREMA:
  • 50 ml sirop de portocale (se poate inlocui cu suc de portocale)
  • 250 ml suc portocale (proaspat)- daca folositi suc cumparat micsorati cantitatea folosita de zahar)
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 cutie crema branza
  • 1 cutie mascarpone (se poate inlocui cu crema de branza)
  • 1 cutie ricotta (se poate inlocui cu crema de branza)

Mod de preparare

BLAT:

Punem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cuburi. Adaugam sarea, zaharul, oul si framantam rapid aluatul cu degetele. Daca aluatul e prea uscat adaugam 2 linguri de apa rece, daca e prea lipicios mai adaugam faina. I se da forma unei mingi , il impachetam in folie si-l dam la frigider pentru 1 ora (cel putin).

CREMA:

Amestecam crema de branza cu mascarpone si ricotta, mixam bine si adaugam treptat sucul de portocale cu siropul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma. Peste crema de branza adaugam treptat galbenusurile, zaharul , coaja de portocale si dupa ce s-au incorporat adaugam si faina cu albusurile batute spuma. Aluatul de tarta il scoatem din frigider si-l punem la copt intr-o tava mai inalta de tort, intepandu-l usor cu furculita. Lasam la copt pana se rumeneste usor. Dupa ce s-a racit, eu am tapetat tava cu hartie de copt (era cu peretii detasabili si mi-a fost teama sa nu-mi curga compozitia care mi-a iesit cam moale)) am pus aluatul de tarta si am turnat crema. Dam la cuptor la foc mic pentru 1 ora. Pe mine m-a chinuit talentul la jumatatea timpului de coacere si am adaugat si felii de portocale deasupra, nu recomand pentru ca aveau un gust amar rau (nu am inteles de ce).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o...

Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de miha

Cheesecake cu ciocolata la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Biscuitii ii mixam la robot. Adaugam untul topit si mixam pana obtinem firimituri. Branza de vaci se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu laptele condensat, aromele si zaharul pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2010, 14:31
mult gust de portocale
la 11.03.2010, 14:52
arata super!
la 11.03.2010, 14:54
hmm...droolling!.
la 11.03.2010, 16:07
la 11.03.2010, 20:40
cum arata

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking