Cheesecake de ciocolata

Postat de miremirc in Torturi
27 Mai 2012 | 44139 vizualizari
Cheesecake de ciocolata

Ingrediente

  • Crusta :
  • 200 g biscuiti cu ciocolata Belvita Start
  • 90 g unt topit
  • un praf de scortisoara
  • Crema :
  • 900 g crema de branza Philadelphia
  • 200 g zahar
  • 1/2 miez baton de vanilie
  • 100 g smantana acra
  • 4 oua
  • 80 g ciocolata neagra
  • un praf scortisoara

Mod de preparare

Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema : mixam putin crema de branza ca sa se inmoaie, apoi adaugam zaharul si mixam cam 2 minute pana se topeste.

Adaugam apoi semintele de vanilie, smantana acra si cate un ou, pe rand.

Turnam 2/3 din crema peste crusta. Ciocolata neagra o topim pe aburi si in ea punem 2 linguri din crema ramasa, amestecam bine, apoi restul de crema si omogenizam. La sfarsit presaram un praf de scortisoara.

Umplem un sprit (la care asezam un varf rotund mic) cu crema de ciocolata .

Varful spritului il introducem usor in crema de branza si impingem cu grija, pana cand la suprafata cremei se vor forma cerculete de ciocolata, de dimensiunea unei monede de 10 bani. Pornim din centru spre exterior cu bulinele de ciocolata.

Aprindem cuptorul la temperatura de 150 grade. Asezam o craticioara cu apa sub cheesecake-ul nostru, ca sa se formeze aburi.
Dam la cuptor timp de 1 ora, apoi stingem aragazul si lasam cheesecake-ul sa se raceasca inauntru.

Scoatem apoi din cutorul rece si dam la frigider pentru minim 5 ore.
Taiem cu un cutir trecut prin apa fierbinte.
DELICIOS !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2012, 19:02
PERFECT!!!! am facut si eu dar n-a iesit asa frumos
la 27.05.2012, 19:03
la 27.05.2012, 19:08
Minunat arata!
la 27.05.2012, 19:10
Arata super bine...FELICITARI!!!!!
la 27.05.2012, 19:24
Super delicios!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking