Ingrediente
- Ingrediente crusta de biscuit
- 200 g biscuiti simpli
- o lingura gem caise
- o lingura indulcitor natural Green Sugar
- 100 g unt
Ingrediente cheesecake de lamaie
- 120 g mascarpone
- 300 g crema de branza (sau branza de vaci super cremoasa)
- 180 g indulcitor Green Sugar
- zeama de la jumatate de lamaie
- coaja rasa fin de la o lamaie
- 200 ml frisca lichida
- o lingurita vanilie
- 12 g gelatina
- 80 ml lapte
Ingrediente sos de zmeura
- 200 g zmeura
- 180 ml apa
- o lingura si jumatate amidon alimentar
- o lingurita vanilie
- 4-5 linguri indulcitor natural Green Sugar
Mod de preparare
Mod de preparare Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura
- Intr-un ibric topiti untul.
- Macinati fin biscuitii, adaugati o lingurita de indulcitor si gemul. Turnati untul peste ele si omogenizati.
- Pregatiti o forma cu inel, cu diametrul de 22 cm, o ungeti cu unt si turnati amestecul de biscuiti. Cu mana curata si cu ajutorul unei linguri distribuiti uniform pe fundul tavii presand usor. Ridicati usor crusta si pe lateralele formei.
- Introduceti tava la frigider.
- Puneti gelatina la hidratat in 80 ml lapte rece.
- Mixati frisca pana capata o consistenta pufoasa.
- Intr-un bol mare mixati crema de branza impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zeama de lamaie, coaja de lamaie si mascarpone.
- Adaugati frisca batuta, vanilia si omogenizati.
- Gelatina hidratata o diluati pe baie de abur pana ce toate granulele dispar. Raciti usor. O adaugati in fir subtire peste amestecul cremos mixand usor pana o incorporati.
- Scoateti tava de la rece, turnati amestecul, nivelati, scuturati usor tava sa se aseze compozitia uniform.
- Dati inapoi la rece pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte
- Pregatiti sosul de zmeura – e minunat sosul asta! va deveni topping-ul meu cel mai des folosit pentru deserturi.
- Intr-un vas puneti la fiert zmeura impreuna cu apa si indulcitorul natural Green Sugar.
- Lasati sa fiarba cateva minute, 3-4, pana ce zmeura este inmuiata bine. Treceti amestecul printr-o strecuratoare cu ochiuri mari pentru a elimina samburii. Presati usor cu o lingura.
- Puneti amestecul inapoi pe foc , diluati amidonul in 3-4 linguri de apa si-l adaugati in vas amestecand continuu. Lasati sa dea in clocot si sa se ingroase usor apoi opriti focul.
- Scoateti cheesecake-ul de la rece si-l lasati 10 minute la temperatura camerei. Treceti usor cu lama unui cutit subtire intre el si inelul de tort apoi desfaceti inelul.
- Turnati sosul caldut incepand din mijloc, lasand sa se prelinga usor pe laterale. Puneti cateva fructe de zmeura in mijoc si dati la rece pentru 15-20 minute. Noi am sarit peste faza asta :))), l-am taiat si l-am mancat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|