Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée

Postat de Sylvia in Dulciuri
23 Oct 2014 | 6113 vizualizari
Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée

Va prezint un desert absolut minunat, simplu si minunat care reuseste sa satisfaca si gusturile cele mai exigente. Un cheese cake cremos si aromat cu pastaie de vanilie si cu o crusta crocanta de créme brûlée care desavarseste senzatiile cu fosnetul facut atunci cand il mancam si cu crusta aurie.

Ingrediente

  • pentru baza :
  • 200 grame biscuiti speculoos
  • 80 grame de unt
  • pentru umplutura:
  • 600 grame branza philadelphia
  • 200 ml de smantana grasa
  • 120 grame zahar
  • o pastaie de vanilie
  • 3 oua
  • 100 grame zahar brun pentru crusta

Mod de preparare

Dincolo de forma spectaculoasa este un desert extrem de simplu de realizat , cu putina atentie si cateva sfaturi care trebuie respectate oricine poate sa il faca . 

1. Se mixeaza biscuitii cu robotul pana obtinem o pudra mai grosiera. Untul se topeste si se adauga la biscuiti amestecandu-se cu grija pana la omogenizare. Cu aceste amestec se garnisesc 8 forme individuale , eu am folosit si patrate si ovale sa compar rezultatul si am utilizat forme de inox pentru dressaj. Formele se aranjeaza ianinte de garnisire pe o tava care o sa mearga in cuptor cu hartie de copt sau foaie de silicon. Dupa ce facem baza de la cheese cake groasa cam de 1 cm dam formele la rece 30 minute. 

 2.  Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade. 

 3. Se amesteca cu un tel rotund branza philadephia cu smantana, zaharul si semintele de vanilie  pana obtinem o compozitie cremoasa si uniforma. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine pentru incorporarea lor completa. Cu aceasta compozitie umplem formele care au fost la frigider. 

 4. Le dam la cuptor 30 de minute la 150 de grade apoi le mai lasam o ora dupa ce am stins cuptorul.  Dupa racire  se plaseaza in frigider pentru macar 12 ore. 

 5. Se scot din forme a doua zi si se adauga peste el un strat subtire de zahar brun care se caramelizeaza cu un arzator special de bucatarie / lampa de ardere cu gaz  .  Daca nu aveti acest arzator puteti sa il plasati in  cuptor sub grill  1-2 minute.  Secretul ca sa reusiti o scoatere din forme perfecta este sa treceti cutitul cu  o lama fina circular prin interiorul inelului de inox si apoi sa treceti arzatorul de  bucatarie cu gaz ttimp de cateva secunde circular pe exteriorul inelului, astfel datorita faptului ca se incalzeste putin inelul se extrage fara probleme. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Biscuți cu Nutella și topping de susan

Postat de panacris

Biscuți cu Nutella și topping de susan

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează...

Citeste continuarea

Desert „Godina”

Postat de Zamfira

Desert „Godina”

Amestecăm brânza de vaci cu un ou, făina, grişul, esenţa de lămâie şi puţină sare. Compoziţia trebuie să fie moale dar totuşi consistentă. Dacă brânza de vaci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2014, 17:01
Gata asa cum v-am promis va invit la un desert fac atat de rar ca eu zic sa nu ratati ocazia
la 23.10.2014, 17:03
Am venit cat am putut de repede sa nu ratez aceasta bunatate
la 23.10.2014, 17:03
la 23.10.2014, 17:05
Clar imi place!!
la 23.10.2014, 17:06
primul venit primul servit Bunica

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking