Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"

Postat de lilik in Torturi
17 Apr 2011 | 5357 vizualizari
Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"

Urez la multi ani tuturor celor ce poarta numele de Florin,Florina,Florentina si tuturor "florilor" si micutului Florin,primul meu nepotel nascut pe 13.04.2011.Sa ii dea Dumnezeu sanatate si sa creasca mare si frumos...

Ingrediente

pt blat:

  • 150 gr biscuiti tip petit beure
  • 60 gr unt
  • 50 de gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • esenta de rom

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 foi de gelatina
  • 80 gr zahar
  • 150 gr ciocolata amaruie

pt decor:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt frisca

Mod de preparare

Prima data pregatim baza din biscuiti:

-punem pe foc mic ciocolata si untul iar cand sunt topite amestecam cu biscuitii rasi si putina esenta de rom.Cu compozitia obtinuta tapetam fundul unei tavi cu pereti detasabili(20 cm) si ii presam cu mainile,apoi dam la frigider circa 1 ora sa se intareasca.

Prepararea cremei:

-batem galbenusurile cu zaharul pana se face o crema alba apoi adaugam mascarpone si amestecam bine.Separat punem ciocolata la topit cu 50 ml smantana apoi o punem peste crema,amestecam bine.

Punem gelatina la inmuiat in apa rece iar cand e moale o punem cu o lingura de lapte sa se topesca pe foc mic apoi o incorporam cremei impreuna cu smantana batuta.

Amestecam bine iar crema obtinuta o punem peste baza de biscuiti si dam la frigider o noapte.

A doua zi scoatem din forma si punem deasupra glazura facuta din 50 de gr ciocolata si 50 ml smantana(punem pe foc mic si lasam sa se topeasca apoi cand s-a racorit punem peste tort),dupa care mai dam la frigider 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert musuroi de cartita

Postat de merisor67

Desert musuroi de cartita

Mai întâi, aducem toate ingredientele pentru blat, la temperatura camerei, cam cu 30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic și în special, ouăle....

Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura

Postat de alba_zori

Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura

Pentru pandispan am mixat intr-un bol margarina moale cu zaharul pudra,galbenusurile si vanilia,coaja de lamaie pana a devenit o crema. Intr-un alt bol am batut spuma albusurile cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2011, 19:24
La multi ani nepotelului si celor sarbatoriti delicios tort
la 17.04.2011, 19:26
La multi ani nepotelului si tuturor sarbatoritilor
la 17.04.2011, 19:46
la 17.04.2011, 19:59
la multi ani nepotelului si sanatate multa,acelasi lucru doresc tuturor sarbatoritilor de astazi,cat despre tort
la 17.04.2011, 20:03
Tortul e superb La Multi Ani nepotelului

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking