Ingrediente
pt blat:
- 150 gr biscuiti tip petit beure
- 60 gr unt
- 50 de gr ciocolata amaruie(70% cacao)
- esenta de rom
pt crema:
- 250 gr mascarpone
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana pt frisca
- 2 foi de gelatina
- 80 gr zahar
- 150 gr ciocolata amaruie
pt decor:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 50 ml smantana pt frisca
Mod de preparare
Prima data pregatim baza din biscuiti:
-punem pe foc mic ciocolata si untul iar cand sunt topite amestecam cu biscuitii rasi si putina esenta de rom.Cu compozitia obtinuta tapetam fundul unei tavi cu pereti detasabili(20 cm) si ii presam cu mainile,apoi dam la frigider circa 1 ora sa se intareasca.
Prepararea cremei:
-batem galbenusurile cu zaharul pana se face o crema alba apoi adaugam mascarpone si amestecam bine.Separat punem ciocolata la topit cu 50 ml smantana apoi o punem peste crema,amestecam bine.
Punem gelatina la inmuiat in apa rece iar cand e moale o punem cu o lingura de lapte sa se topesca pe foc mic apoi o incorporam cremei impreuna cu smantana batuta.
Amestecam bine iar crema obtinuta o punem peste baza de biscuiti si dam la frigider o noapte.
A doua zi scoatem din forma si punem deasupra glazura facuta din 50 de gr ciocolata si 50 ml smantana(punem pe foc mic si lasam sa se topeasca apoi cand s-a racorit punem peste tort),dupa care mai dam la frigider 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|