Cheesecake la Borcan cu Caviar de Fructe de Padure

Postat de BakeUpArtist in Dulciuri
27 Ian 2017 | 3167 vizualizari
Cheesecake la Borcan cu Caviar de Fructe de Padure

Pe lângă prepararea rețetelor preferate, în bucătărie îmi place foarte mult să experimentez. Astăzi am reinterpretat puțin rețeta clasică de cheesecake și a ieșit un desert cremos cu o explozie de prospețime.   

Ingrediente

  • 200 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 1 litru apa
  • 10 g gelatina pudra
  • un bol de cuburi de gheata
  • 2 linguri de sare
  • 200 ml ulei rece
  • 200 g biscuiti digestivi maruntiti
  • 50 g unt, topit
  • 250 g crema de branza
  • 2 linguri miere

Mod de preparare

Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am lăsat să fiarbă la foc mic pentru aprox. 10 minute, amestecând frecvent. Când este gata, strecurăm fructele, vom folosi siropul. Între timp, am pus gelatina la hidratat în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi turnăm siropul fierbinte peste gelatină și amestecăm până se dizolvă complet. Apoi turnați într-un dozator de sos. 

Pregătim baia de gheață: într-un vas încăpător punem restul de apă, sarea, gheața și într-un bol punem uleiul rece; apoi așezăm bolul în baia de gheață și picurăm câte o picătură de sirop în uleiul rece. Acestea se vor solidifica în contact cu uleiul.

 Mai departe combinăm biscuiții mărunțiți cu untul topit și amestecăm bine, apoi punem primul strat de cheesecake în borcan, completând cu câteva fructe. Apoi mixam crema de brânză cu mierea și completăm borcanul. Decorăm cu "caviar" de fructe de pădure.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake la Borcan cu Caviar de Fructe de Padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fursecuri cu nuca

Postat de Bianca20

Fursecuri cu nuca

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de...

Citeste continuarea

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Postat de RuxyRux

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Blatul de negresa: Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2017, 12:39
O minunăție!
la 27.01.2017, 12:43
Interesant ''caviarul'' asta, singur asta imi place celalalt nu-mi place...
la 27.01.2017, 12:49
super!
la 27.01.2017, 13:08
Frumoasa reteta! Citind ingredientele nu stiam ce faci cu sarea si uleiul noroc ca am vazut la tv cum se face...
la 27.01.2017, 14:29
Chiar ma intrebam aseara ce or fi bobitele alea !

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking