Ingrediente
- Blat de biscuiţi
- 300 gr biscuiti măcinaţi
- 180 gr unt
- 100 gr ciocolată cu lapte
- Crema
- 350 gr brânză de vaci
- 3 linguri iaurt de casă
- 2-3 linguri miere (gustaţi întâi şi adăugaţi dupa preferinte)
- 100 gr ciocolată albă, rasă
- 20 gr gelatină
- 450 ml frişcă îndulcită
- Topping
- dulceată de dovleac
Mod de preparare
Blat.
Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o lingură , până obtinem o bază legată, uniformă. Dăm la rece cât timp ne ocupam de cremă.
Mixăm frişca. Într-un bol punem brănza, mierea si iaurtul. Le mixăm până obţinem un amestec cremos. Adaugăm frişca şi ciocolata rasă şi omogenizăm. Punem gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. O lăsăm timp de 10 minute după care mai adăugăm 4 linguri de apă şi punem vasul pe foc mic. Amestecăm până la diluare având grijă SĂ NU FIERBEM! ci doar să diluăm gelatina care prin fierbere şi-ar pierde proprietăţile.
Răcim uşor şi când e doar căldută o adăugăm peste cremă omogenizând amestecul. Scoatem baza de biscuiţi de la rece, turnam crema şi nivelăm.
Dăm la rece pentru cel puţin 4 ore (putem lăsa şi peste noapte). Scoatem tava, întindem un strat uniform de dulceaţă, scoatem inelul şi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|