Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:
- 250 g biscuiți
- 150 g unt
- zahăr dupa gust
- 1 fiola esenta de rom
Pentru umplutură avem nevoie de:
- 40 g gelatină
- zahar dupa gust
- 1 kg brânză proaspata
- 400 ml frisca lichida
- esente de vanilie dupa gust
- 500 ml smântână (20% grasime
- 1 borcanel cu dulceata de afine (eu am folosit de la Raureni)
Pentru topping avem nevoie de:
- 300 ml frisca
- esente dupa gust
- 1 borcanel cu dulceata de afine
Mod de preparare
Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava rotunda, cât mai uniform. Lăsam tava la rece, pentru a se întări blatul, timp in care pregatim umplutura.
Batem brânza cu ajutorul unui mixer, adaugând treptat zahărul, smântâna si frisca mixata impreuna cu esentele dupa gust. Adaugam si dulceata de afine, omogenizand compozitia. Încorporam apoi gelatina (Punem gelatina intr-un vas cu 250 ml de apa rece si lasam cam 10 minute sa se inmoaie. Incalzim apoi vasul usor, pe baie de apa, amestecand continuu pentru a se dizolva in totalitate) si amestecam usor. Turnam umplutura peste blatul de biscuiți și lăsam la rece, de preferat, peste noapte. Pentru topping, mixam frisca impreuna cu esentele si o adaugam peste umplutura. O servim cu dulceata de afine! Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (65)
|