Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

Postat de Dya in Prajituri
15 Mai 2013 | 19218 vizualizari
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

Inca de cand am citit articolul "My blueberry nights - starile unei fete ce iubeste tarta cu afine" postat de catre Adinuta, am ramas cu un dor nebun dupa tarta cu afine.... dar si dupa povestea in sine! Dupa amintiri.... Asa ca m-am decis, in sfarsit, sa incerc un desert altfel! Diferit de budincile si placintele care erau punctul meu forte! Trebuie sa mai lucrez la aspect, trebuie sa respect intocmai reteta, lucru pe care, de altfel, nu il fac niciodata... Am pe lista multe "dulceturi" ce vreau sa le incerc, insa deocamdata ma opresc aici: Cheesecake cu dulceata de afine

Ingrediente

Pentru blat avem nevoie de:

  • 250 g biscuiți
  • 150 g unt
  • zahăr dupa gust
  • 1 fiola esenta de rom

Pentru umplutură avem nevoie de:

  • 40 g gelatină
  • zahar dupa gust
  • 1 kg brânză proaspata
  • 400 ml frisca lichida
  • esente de vanilie dupa gust
  • 500 ml smântână (20% grasime
  • 1 borcanel cu dulceata de afine (eu am folosit de la Raureni)

Pentru topping avem nevoie de:

  • 300 ml frisca
  • esente dupa gust
  • 1 borcanel cu dulceata de afine

Mod de preparare

Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam  compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava rotunda, cât mai uniform. Lăsam tava la rece, pentru a se întări  blatul, timp in care pregatim umplutura.

Batem brânza cu ajutorul unui mixer, adaugând treptat zahărul, smântâna si frisca mixata impreuna cu esentele dupa gust.  Adaugam si dulceata de afine, omogenizand compozitia. Încorporam apoi gelatina (Punem gelatina intr-un vas cu 250 ml de apa rece si lasam cam 10 minute sa se inmoaie. Incalzim apoi vasul usor, pe baie de apa, amestecand continuu pentru a se dizolva in totalitate) si amestecam usor. Turnam umplutura peste blatul de biscuiți și lăsam la rece, de preferat, peste noapte.  Pentru topping, mixam frisca impreuna cu esentele si o adaugam peste umplutura. O servim cu dulceata de afine! Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (65)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rasturnata cu pere

Postat de angyb

Prajitura rasturnata cu pere

Batem spuma albusurile cu un pic de sare,pana cand devin o spuma tare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam faina alba si praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Postat de andaoana

Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

  Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2013, 19:48
arata super
la 15.05.2013, 19:48
imi place!!!
la 15.05.2013, 19:49
Va multumesc! Va pup cu drag!
la 15.05.2013, 19:55
Cred ca e tare buna!
la 15.05.2013, 19:55
o nebunie fara margini ! imi ploua in gura

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking