Ingrediente
- cherry rosii, galbene, rotunde si sub forma de para
- sare grunjoasa
- apa si rabdare
Mod de preparare
Daca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat , legat si copilit la timp.
Apoi sa asteptam rabdatori sa se coaca, sa le putem culege si conserva.
Dupa ce le-am cules le alegem pe cele sanatoase, le spalam si le asezam in borcane de 800 g, apoi adaugam o lingurita de sare, acoperim cu apa, punem capacul si asezam borcanele in cratita cu apa sa le fierbem la aburi. Fierbem cca 1 ora, apoi asezam borcanele sub o patura si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit le depozitam in camara, iar la iarna cand vrem s afacem un sos la fripturta sau sa punem rosii la o ciorbita, desfacem borcanul, decojim rosiile si apoi le folosim la ce ne trebuie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|