Chifle chinezesti umplute cu piept de rata crocant

Postat de Satisfyyourcravings in Rata
23 Noi 2016 | 2674 vizualizari
Chifle chinezesti umplute cu piept de rata crocant

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 300 grame făină albă
  • 1 1/3 linguriță drojdie activă uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/3 linguriță zahăr
  • 1 linguriță ulei plus 1 lingură pentru uns
  • 150 ml apă călduță
  • Pentru pieptul de rata:
  • 2 bucati piept de rata cu piele
  • sare/piper
  • 2 lingurite mix 5 condimente chinezesti
  • 1/3 castravete tăiat fasii subțiri
  • 2 fire de ceapă verde taiate longitudinal
  • 1/3 morcov taiat julienne
  • 2 linguri ketchup afumat (poate fi inlocuit cu sos picant)
  • chili taiat rondele
  • ulei de masline

Mod de preparare

Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie, mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției.

 Se transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se frământă 5 minute, până se obține un aluat fin și ferm.

Se transferă într-un bol uns cu puțin ulei și se întoarce pe toate părțile pentru a fi acoperit de ulei. Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească la temperatura camerei 45 de minute până la 1 oră. 

Se scoate aerul din aluat, se formează 4 bile de mărimea pumnului, se așază pe hârtie de copt, se acoperă cu folie alimentară și se lasă din nou la crescut 30 de minute. 

 Se aplatizează bilele cu podul palmei pentru a obține discuri groase de 1/2 cm. Se unge suprafața cu ulei, se împachetează în jumătate și se unge partea superioară cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut 30 de minute. 

 Se încălzește puțină apă într-un wok. Se aşază chiflele într-un steamer, a cărui bază a fost acoperită incomplet cu hârtie de copt. Se așază chiflele la distranță între ele, se acoperă steamerul cu capacul acestuia, se așază pe wok la foc mediu și se gătesc 10 minute. 

Se transferă pe farfurii. 

Fasiile de ceapa verde se pastreaza in apa foarte rece, pana la momentul utilizarii.

Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti si ulei de masline. Se cresteaza pielea din loc in loc si se asaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei de masline. Se acopera cu o farfurie si se preseaza cu un mojar sau un obiect greu. Se gateste astfel 3 minute, la foc mediu spre mare. 

Se lasa la odihnit cateva minute, apoi se taie felii. 

Se unge interiorul fiecărei chifle cu ketchup afumat sau sos picant. Se așază fasii de castravete, apoi bucăți de rata, morcov, chili si ceapă verde.

Se consumă imediat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle chinezesti umplute cu piept de rata crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata clasic

Postat de sufletista

Piept de rata clasic

Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim. Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene. Cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Piept de rata cu cartofi duchesse

Postat de oanapl

Piept de rata cu cartofi duchesse

Se curăță cartofii cruzi, se spală și se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb exact ca și pentru un piure de cartofi. Când sunt gata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2016, 21:59
Super!
la 23.11.2016, 22:07
Reteta de vedeta! Ca de altfel toate retetele tale, preparate fine, alese, o placere sa te vizitez! Te imbratisez cu drag!
la 23.11.2016, 22:36
yammy, rata... imi place
la 23.11.2016, 23:04
vin sa pap
la 23.11.2016, 23:13

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking