Piept de rata cu mazare verde

Postat de mihaelar63 in Rata
3 Oct 2019 | 4015 vizualizari
Piept de rata cu mazare verde

  Din cand in cand, daca gasesc piept de rata frumusel si necongelat ii prepar sotului meu care-i place foarte mult. A iesit bun-bun, un preparat echilibrat. Ce sa mai spun ca se prepara mult mai rapid decat ai crede.

Ingrediente

  • 400 gr piept rata -2 bucati
  • 300 gr mazare verde -congelata
  • 200 gr jambon semiafumat
  • 1 portocala
  • 2 catei usturoi
  • 4 rosii
  • sare
  • piper rosu macinat

Mod de preparare

  1. Pieptul de rata se trece prin jet de apa rece si apoi se tamponeaza cu servet de hartie sa fie absorbita umiditatea.
  2. Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti.
  3. Pieptul se pune in tigaia rece cu pielea in jos. Se lasa inca 4 minute de cand incepe sa sfaraie grasimea eliberata.
  4. Intoarceti carnea si pe partea cealalta inca 3-4 minute. Intoarceti carnea cu grija fara sa o intepati. Daca este intepata se vor scurge sucurile din interior si va iesi prea uscata.
  5. Se transfera pieptul de rata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul timp de 8 minute la 180 grade C.
  6. Am obtinut astfel o carne patrunsa medium dar cu pielea rumena.
  7. Decongelati mazarea verde si o fierbeti. Clatiti cu apa rece sa-si pastreze culoarea.
  8. Taiati jambonul cuburi. Spalati si feliati portocala.
  9. Intre timp am prajit jambonul taiat cubulete in grasimea eliberata in tigaie.
  10. Tot aici se trag usor la tigaie feliile de portocala si rosiile. Am scurs grasimea amestecata cu putina zeama de portocala care a fost folosita pe post de sos.
  11. Scoateti portocala si rosiile. Adaugati doi catei de usturoi taiati marunt si mazarea verde fiarta. Se mai pune putina apa cat sa se degreseze tigaia de gusturile anterioare. Dati un clocot mic si-i gata garnitura.
  12. Scoteti pieptul de rata de la cuptor si-l acoperiti cu o bucata de folie de aluminiu. Lasati sa se odihneasca 10 minute, doar apoi il taiati felii.
  13. Aceasta operatiune va ajuta sa se pastreze sucurile in interior.
  14. Serviti pieptul de rata cu mazare verde cat este cald.
  15. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

Postat de mihaelar63

Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

 Legumele se curata si se spala . Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca  gascanul are carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2019, 13:20
bun bun
la 03.10.2019, 13:22
la 03.10.2019, 13:55
Ce fain arată...!
la 03.10.2019, 14:19
Yummi, tare bun!
la 03.10.2019, 14:34
O bunatate!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking