Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
22 Mar 2021 | 1896 vizualizari
Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

 Sotul meu este un mare amator de pasari de curte . Mi-a adus acasa un gascan  proaspat taiat .  L-am portionat si impartit . Ce sa va spun ca din piele si grasime si-a facut jumari . Tacamurile si o bucata de piept le-am destinat unei ciorbite .

Ingrediente

  • Tacamurile , oase [dela piept ] si o bucata de piept
  • 4 morcovi mici
  • 2 cartofi mari
  • 2 tije de tarhon uscat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei mic rosu
  • 1 ceapa galbena
  • 4 linguri ulei
  • 300 gr mazare verde
  • 500 ml bulion de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca  gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert .
  3. Tacamurile impreuna cu carnea se punla fiert in oala sub presiune cu 3 l apa , morcovi , telina , cartofi , pastarnac , foaie dafin si tijele de la patrunjelul verde .
  4. Nu uitati  xde tijele de tarhon si sa  sarati de la inceput .
  5.  Dupa o ora de fiert [ eu am o oala mia batranica de vreo 30 de anisi mai bine :D]. Se deschide oala respectand toate regulile de siguranta .
  6. Se strecoara zeama .Legumele se toaca cuburi .
  7. La fel se toca si bucata de piept .
  8. Restul tacamurilor se servesc cat sunt calde ca un fel de gustare . De obicei alaturi cu un cartoffierbinte si cate un morcov ce au fiert in zeama .
  9. Ceapa galbena si ardeiul rosu se taie marunt si se calesc usor in ulei .
  10. Se toarna deasupra zeama limpede in care a fiert carnea si legumele .
  11. Puneti la fiert mazarea verde [ eu am avut mazare verde congelata ].
  12. Dupa cateva minute introduceti legumele maruntite si bucatile de carne .
  13. Acriti cu bulion de rosii si piparati .
  14. Tot dupa cateva minute se opreste focul se garniseste cu verdeata tocata .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  16.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gascan cu legume si mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de licurici_lra

Ciorba radauteana

Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in...

Citeste continuarea

Ciorba cu carne de miel

Postat de andaoana

Ciorba cu carne de miel

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2021, 04:00
la 22.03.2021, 07:12
Buna ciorbita!
la 22.03.2021, 08:21
Foarte buna!
la 22.03.2021, 08:54
la 22.03.2021, 09:26
Bun gascanul in ciorba

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking