Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
22 Mar 2021 | 1936 vizualizari
Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

 Sotul meu este un mare amator de pasari de curte . Mi-a adus acasa un gascan  proaspat taiat .  L-am portionat si impartit . Ce sa va spun ca din piele si grasime si-a facut jumari . Tacamurile si o bucata de piept le-am destinat unei ciorbite .

Ingrediente

  • Tacamurile , oase [dela piept ] si o bucata de piept
  • 4 morcovi mici
  • 2 cartofi mari
  • 2 tije de tarhon uscat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei mic rosu
  • 1 ceapa galbena
  • 4 linguri ulei
  • 300 gr mazare verde
  • 500 ml bulion de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca  gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert .
  3. Tacamurile impreuna cu carnea se punla fiert in oala sub presiune cu 3 l apa , morcovi , telina , cartofi , pastarnac , foaie dafin si tijele de la patrunjelul verde .
  4. Nu uitati  xde tijele de tarhon si sa  sarati de la inceput .
  5.  Dupa o ora de fiert [ eu am o oala mia batranica de vreo 30 de anisi mai bine :D]. Se deschide oala respectand toate regulile de siguranta .
  6. Se strecoara zeama .Legumele se toaca cuburi .
  7. La fel se toca si bucata de piept .
  8. Restul tacamurilor se servesc cat sunt calde ca un fel de gustare . De obicei alaturi cu un cartoffierbinte si cate un morcov ce au fiert in zeama .
  9. Ceapa galbena si ardeiul rosu se taie marunt si se calesc usor in ulei .
  10. Se toarna deasupra zeama limpede in care a fiert carnea si legumele .
  11. Puneti la fiert mazarea verde [ eu am avut mazare verde congelata ].
  12. Dupa cateva minute introduceti legumele maruntite si bucatile de carne .
  13. Acriti cu bulion de rosii si piparati .
  14. Tot dupa cateva minute se opreste focul se garniseste cu verdeata tocata .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  16.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gascan cu legume si mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

Postat de mihaelar63

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera...

Citeste continuarea

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Postat de mihaelar63

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2021, 04:00
la 22.03.2021, 07:12
Buna ciorbita!
la 22.03.2021, 08:21
Foarte buna!
la 22.03.2021, 08:54
la 22.03.2021, 09:26
Bun gascanul in ciorba

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking