Ingrediente
- 300 gr faina
- 125 ml lapte
- 1 lingurita drojdie uscata
- 2 linguri ulei
- 3 linguri zahar
- o priza sare
- 1 ou
- 1 galbenus
- 200 gr capsuni
- 1 banana
- 250 gr mascarpone
- putina zeama de lamaie
- 2 linguri zahar pudra + pentru ornat
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut.Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute . Impartim aluatul in 8 parti egale . Formam bulgari si facem o gaura in mijloc . Lasam din nou sa creasca 20 de minute .Punem 2 litri de apa si cele 2 linguri de zahar intr-o oala si le lasam sa dea in clocot .Fierbem pe rand , cate 2 chifle , cate 2 minute pe fiecare parte , apoi le scoatem si le scugem pe un gratar .Asezam chiflele intr-o tava pe hartie de copt , le ungem cu galbenusul si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade . Coacem chiflele pana se rumenesc usor. Scoatem chiflele coapte si le lasam sa se raceasca pe un gratar.Curatam banana , o rupem in bucati mai mici si o stropim cu putina zeama de lamaie . O mixam bine .
Batem intr-un castron mascarponele cu zaharul pudra , zaharul vanilat si banana mixata .Taiem chiflele pe jumatate pe orizontala . Cu un pos punem pe jumatatea de jos crema mascarpone , apoi felii de capsuni . Asezam jumatatea cealalta , apoi presaram zahar pudra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|