Chifle cu lapte si oua

Postat de panacris in Piine
27 Ian 2021 | 2010 vizualizari
Chifle cu lapte si oua

Un pic de osteneală și îndemânare, dar dacă aveți ceva ajutoare prin bucătărie, efortul fizic va fi mult, mai mult diminuat! 😉 Pâinica și chiflele de casă sunt savurate cu plăcere în Casa Zmeilor! 😉 Spor și poftă bună! 😉

Ingrediente

  • Făină albă de grâu cca. 700 gr
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Lapte cca. 500 ml,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Drojdie uscată 2 lingurițe,
  • Ou 2 bucăți,
  • Pentru topping:
  • Ou 1 bucată,
  • Sare de mare cca. 1 lingură,
  • Mix de semințe (dovleac, floarea soarelui, in, susan) cca. 3 linguri.

Mod de preparare

Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉

În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina, sarea, zahărul, laptele, ouăle, uleiul, drojdia uscată și se pornește mixer-ul întâi la treapta 1 cca, 5 minute, apoi se crește viteza cât să se înglobeze toate ingredientele și să se obțină un aluat omogen și elastic.

Aluatul obținut se lasă la rece minim 2 ore, acoperit, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.

Aluatul dospit se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, apoi se rulează sub formă de chifle, se crestează, se ung cu ou bătut, se presară sare de mare și semințe.

Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pregament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte si oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Aperitiv chifle umplute

Postat de panacris

Aperitiv chifle umplute

Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea,...

Citeste continuarea

Chiftele in aluat cu bere

Postat de Bucataras

Chiftele in aluat cu bere

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2021, 19:54
Bune chiflele oricand!
la 27.01.2021, 19:55
Ce bine arata!
la 27.01.2021, 20:23
Cred ca ai adunat toate seminteniile din camara...
la 27.01.2021, 20:40
la 27.01.2021, 21:33
Foarte bune! Eu pun aproape întotdeauna (cu excepția Postului) lapte și ouă în aluat, ca să fie pâinea mai bună, nu ca cea din comerț. Dacă mi-aș dori pâine simplă ca cea din comerț, pur și simplu aș cumpăra-o, n-aș mai pierde timp s-o fac...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking