Chifle cu mac

Postat de sufletista in Piine
25 Feb 2011 | 4773 vizualizari
Chifle cu mac

initial am vrut sa fac paine

Ingrediente

  • 1kg faina
  •  30g drojdie
  • 2 oua
  • 1 lingura margarina
  • 1 pahar lapte(200ml)
  • 1 lingurita de sare
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Punem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-o incapere ferita de curenti,acoperim ligheanul.

Cand a crescut ne apucam de treaba punem niste faina pe masa luam cate o bucata din coca si o dam un pic prin faina, facem o bila punem in tava unsa si  tapetata, ungem un pic cu apa deasupra adaugam macul dupa care ungem cu oul batut cu un pic de zahar, dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de chifle cu lapte

Postat de Constelatialeu

Reteta de chifle cu lapte

Iata cum se prepara Reteta de chifle cu lapte  Intr-un castron incapator am cernut faina. Separat am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de faina si am diluat cu 1 cescuta de apa...

Citeste continuarea

Chifle pentru burger

Postat de Constelatialeu

Chifle pentru burger

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2011, 18:01
la 25.02.2011, 18:40
Cata drojdie? Paharul de cati ml?
la 25.02.2011, 18:46
Arata foarte bine si cred ca e foarte buna...e bine sa precizezi cantitatile ca sa stie omul cat pune...eu o fac din ochi caci fac zilnic paine...dar cine nu stie se poate incurca...pupicei...si zambeste ai facut painica delicioasa
la 25.02.2011, 18:49
ce faine
la 25.02.2011, 18:53

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking