Ingrediente
- Aluat:
- 500 gr faina alba
- 1 cubulet de drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 30 ml ulei
- 270 ml apa calduta
- sare dupa gust (cca 1 lingurita)
- sare grunjoasa si mac (de presarat peste chifle)
- Solutia pentru fiert:
- 2l apa
- 1 plic bicarbonat
- 4 linguri de sare
Mod de preparare
Aluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele.
Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min.
Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul.
Impartim aluatul dospit in diferite forme,in functie de preferinte (mai mari, mai mici, mai rotunde, mai plate) si le trecem pentru cca 30 sec. in apa clocotita cu sare si bicarbonat.
Scoatem chiflele direct in tava in care dorim sa le coacem, tapetata cu hartie de copt si inainte de a le da la cuptor le crestam deasupra si presaram sare grunjoasa si mac.
Dam tava la copt, la foc moderat pana devin aramii.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|