Chifle cu parmezan si chimen

Postat de RuxyRux in Piine
5 Feb 2012 | 3652 vizualizari
Chifle cu parmezan si chimen

O nebunie......

Ingrediente

  • 1kg si 200 gr faina, plus doua trei linguri
  • 100 gr unt
  • 100 gr smantana
  • 6 galbenusuri
  • 3 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 350 ml apa calduta
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta pentru lichefierea drojdiei
  • 70 gr branza tip parmezan( eu am pus romaneasca)
  • chimen
  • 3 galbenusuri pentru uns si doua trei linguri lapte

Mod de preparare

Untul se topeste usor in apa( cei 350 ml).

In 100 ml apa se topeste drojdia impreuna cu lingurita de zahar.

Faina se cerne in vasul de paine, se face o gropita in mijloc, se pun galbenusurile, sarea pe margine, se adauga si drojdia lichefiata si lasata zece minute la cald, apoi apa si untul topit...se framanta atat cat sa nu se mai lipeasca de maini poate mai este necesar sa mai adaugam doua trei linguri de faina..

Crestam aluatul adanc in forma de cruce si-l lasam la crescut la loc cald( cca o ora) pana isi dubleaza volumul( la mine aproape si l-a triplat).

Coca am impartit-o in doua din jumatate am facut chifele cu branza, din jumatate am facut niste painicute ( putin mai mari  decat chiflele).

Jumatate de aluat l-am intins intr-o foaie pe care am uns-o cu galbenus de ou si apoi am presarat branza. Am rulat aluatul si am taiat chiflele. Am luat fiecare bucata si am strans-o usor de la mijloc astfel incat sa se desfaca usor ca o floare. 

Am uns cu galbenus batut cu lapte. Am presarat chimenul.

Am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute.

Din jumatatea ramasa de aluat am pregatit imediat cum am bagat primele chifle la cuptor painicutele sub forma de chifle mai mari, le-am uns numai cu lapte caldut si apoi le-am presarat cu faina si le-am copt pentru 30 de minute.

Fantastic de bune...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu parmezan si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle umplute cu loboda rosie

Postat de Valclaudia

Chifle umplute cu loboda rosie

Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun. Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam. Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si...

Citeste continuarea

Hamburger facut in casa

Postat de Brindusa

Hamburger facut in casa

Reteta pentru sosul de rosii aici Mai intai curata carnea de tendoane. Toac-o cu ce ai la indemana. In putin ulei inmoaie ceapa. Amesteca in carne ceapa, corindru, chimen, parmezan, ou,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2012, 21:39
asa rumene frumoase si pufoase..trimite si mie te rog
la 05.02.2012, 21:41
Trimit in zbor Rocsicuta dulce si delicata
la 05.02.2012, 21:41
iar ai facut rumenite.frumoase,frumoase,frumoase.....bune,bune,bune.
la 05.02.2012, 21:42
Am facut Medi scumpo...maine am painica asa ca stau linistita...multumesc
la 05.02.2012, 21:43
mereu ma uimesti ce minunatii poti sa faci din aluaturi si nu numai

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking