Ingrediente
- 600 g faina 00
- 15 g drojdie proaspata
- 50 g margarina vegetala
- 3 linguri ulei de masline
- 100 g masline fara samburi
- 2 lingurite de sare
- 2 lingurite de zahar
- 2 linguri oregano uscat
- un praf de cimbru uscat
- o crenguta de rozmarin verde
- 100 g seminte de floarea soarelui
- un albus de ou
- 50 ml apa
300ml lapte
Mod de preparare
Mai intai am facut o maia din apa calduta, drojdie, zahar si 2 linguri de faina. Am amestecat bine si am lasat sa creasca 5 minute. Intr-un vas mare am pus faina, sarea pe margine, am turnat maiaua dospita in mijloc, am pus margarina topita si uleiul de masline, 50 g seminte, oregano si cimbru. Am amestecat si am inceput framantatul cu laptele caldut, pana a devenit elastic si fin. Am lasat la crescut la cald cam 2 ore.
Am luat aluatul pe masa si l-am mai framantat putin sa iasa tot aerul din el, apoi l-am impartit in 8 parti egale. Fiecare bucata am intins-o in forma rotunda, apoi am taiat-o in 4 parti pe margine, pe fiecare margine am presarat masline taiate marunt, apoi am impletit chifla, parte cu parte...Imi pare rau ca nu am facut poze cu aceasta operatiune, dar sigur ati vazut-o publicata pe facebook...Ce am vazut eu acolo era mult mai frumos, ca un trandafir...mie nu mi-a iesit exact...in fine.... Chiflele astfel impletite se pun in tava cu hartie de copt, iar deasupra se ung cu albus de ou batut, apoi se presara restul de seminte si rozmarin verde taiat marunt. Se coc la cuptorul preincalzit, la 200 g, cam jumatate de ora, pana se rumenesc frumos.
Sunt grozave, jur!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|