Ingrediente
- 1 kg faina,
- 500 ml lapte,
- 30 g drojdie,
- 2 lingurite de zahar,
- 2 lingurite oregano uscat,
- 3 linguri ulei de masline,
- 1-2 lingurite de sare,
- 1 galbenus,
- seminte de in.
Mod de preparare
Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat peste ea oregano.
Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.
Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei de masline.
Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald.
Pe masa infainata am inceput sa modelez bucati de aluat mici. Le-am dat forma rotunda (aprox) si le-am asezat in tava pe hartie de copt. Am lasat loc intre ele ca sa nu se uneasca la copt.
Le-am uns cu galbenus de ou, le-am crestat putin in mijloc si am pus seminte de in.
Am pus tava la cuptorul preincalzit si am lasat la foc mediu pana cand chiflele au prins o culoare usor rumena.
Le-am servit calde cu mare pofta, insa sunt ideale si a doua zi si la fel de pufoase daca sunt pastrate intr-un cos si acoperite cu un prosop curat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|