Chifle pufoase

Postat de Retetegg in Piine
23 Noi 2012 | 4222 vizualizari
Chifle pufoase

De cand am inceput sa tot fac paine in casa, am inceput sa ma gandesc la diverse combinatii astfel incat sa schimb si aroma si forma painii. Asa a fost si in cazul acestor chifle pufoase, pe care am ales sa le combin cu oregano aromat si cu ulei de masline. Super bune, usor de facut, trebuie sa le incercati! Sunt ideale pentru hamburgeri :)

Ingrediente

  • 1 kg faina,
  • 500 ml lapte,
  • 30 g drojdie,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 2 lingurite oregano uscat,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1-2 lingurite de sare,
  • 1 galbenus,
  • seminte de in.

Mod de preparare

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat peste ea oregano.  

Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.  

Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei de masline.  

Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald.  

Pe masa infainata am inceput sa modelez bucati de aluat mici. Le-am dat forma rotunda (aprox) si le-am asezat in tava pe hartie de copt. Am lasat loc intre ele ca sa nu se uneasca la copt.  

Le-am uns cu galbenus de ou, le-am crestat putin in mijloc si am pus seminte de in.  

Am pus tava la cuptorul preincalzit si am lasat la foc mediu pana cand chiflele au prins o culoare usor rumena.  

Le-am servit calde cu mare pofta, insa sunt ideale si a doua zi si la fel de pufoase daca sunt pastrate intr-un cos si acoperite cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de rocsi_1612

Chifle pufoase

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2012, 16:26
la 23.11.2012, 16:28
la 23.11.2012, 16:33
buune
la 23.11.2012, 16:39
faine
la 23.11.2012, 16:47
Multumesc

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking