Chifle pufoase

Postat de dobrezaira in Piine
23 Noi 2012 | 5533 vizualizari
Chifle pufoase

Am tot cautat retete pentru chifle de sandwich care sa fie mai pufoase decat cele facute din aluatul pentru paine. Sunt multe retete, eu am adaptat una dupa gustul meu si sunt foarte multumita de ce a iesit.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte dulce
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 40 gr unt
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 galenus pentru uns

Mod de preparare

Am amestecat oul intreg cu sarea si zaharul, apoi am pus laptele cald in care am dizolvat drojdia. Compozitia aceasta am turnat-o intr-un vas peste faina si am framantat pana s-a incorporat toata faina. Am adaugat untul topit, am mai framantat putin sa intre untul in aluat si am dat la cald, acoperit pentru 45 minute.

Am rasturnat aluatul pe planseta unsa cu ulei si am impartit in 8 sfere pe care le-am asezat in tava rotunda ca pe o floare. Am lasat la crescut vreo 20 de minute, am uns cu galbenus de ou si am copt la foc potrivit in jur de 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de rocsi_1612

Chifle pufoase

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2012, 14:52
la 23.11.2012, 15:05
bune chiflele
la 23.11.2012, 15:07
Ce frumos arata
la 23.11.2012, 15:27
ce frumoasa e
la 23.11.2012, 15:44
gustoase

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking