Cuiburi pufoase cu dulceata de afine

Postat de miha in Dulciuri
24 Apr 2013 | 3853 vizualizari
Cuiburi pufoase cu dulceata de afine

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 75 g zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • sare
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de afine
  • Pentru sirop:
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura nuca de cocos
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluat:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, apoi se dizolva in putin lapte caldut. Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura la mijloc si turnam amestecul de drojdie.

Separat batem oul cu putina sare, apoi restul de lapte, restul de zahar si coaja de portocala. Acest amestec il turnam peste drojdia umflata, apoi incepem sa framantam aluatul.

Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, turnam putin cate putin untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu ulei si il impartim in 12 bile, aproximativ egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi pe mijlocul fiecaruia se pune cate o lingura de dulceata. Se ridica marginile, se strang si se lipesc, formand o bocceluta. Le asezam, cu inchizatura dedesupt, in tava (25/35 cm) unsa bine cu ulei. Se lasa la crescut pentru cca 20 de minute, se ung cu un galbenus de ou desfacut cu putin lapte. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru 20 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca.

Scoatem tava si turnam deasupra siropul pe care l-am preparat intre timp astfel: se da in clocot laptele in care am pus zaharul, mierea si nuca de cocos. Se da deoparte si se aromeaza cu vanilie.

Dupa ce turnam siropul peste cuiburi, dam tava din nou la cuptor pana se rumenesc si siropul este bine absorbit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi pufoase cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura frageda cu branza dulce si stafide

Postat de Elena_Daria

Prajitura frageda cu branza dulce si stafide

Aluat fraged:  intr-un vas punem faina si sarea. Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos....

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu coacaze

Postat de katty

Desert prajitura din albusuri cu coacaze

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina  amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2013, 09:00
Miha pune cateva deoparte pentru mine ca tare bine arata!
la 24.04.2013, 09:05
la 24.04.2013, 09:06
Astea ingrasa
la 24.04.2013, 09:08
Daca numa' te uiti la ele nu ingrasa Die!
la 24.04.2013, 09:08
Buna cafeluta ta Meri. Da' un motz de frisca ai?

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking