Chifle de hamburger

Postat de JustLoveCookin in Piine
10 Noi 2010 | 16744 vizualizari
Chifle de hamburger

Din cand in cand,cu totii simtim nevoia de un hamburger, in special cei mici.Si cum nimic nu e mai sanatos si mai bun decat mancarea facuta in casa,astazi va recomand reteta de “Chifle de hamburger”.Cresc foarte mult si sunt atat de pufoase…Raman moi si proaspete pentru 2-3 zile daca le puneti intr-o punga inchisa ermetic.Le puteti conserva si in congelator.Dupa ce le scoateti din cuptor,le lasati pe un gratar la racit,apoi le puneti intr-o punga bine inchisa in congelator.Cand vreti sa le folositi,e de ajuns sa le scoateti cu cateva ore inainte,la temperatura camerei,iar apoi sa le dati la cuptor pentru cateva minute,chiar si microunde sau sa le tostati.Vor fi exact ca cele proaspat facute.

Ingrediente

  • -600 g faina
  • -300 g lapte
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • -50 g unt
  • -10 g sare
  • -25 g drojdie proaspata
  • -susan

Mod de preparare

Intr-un castron, punem faina, sarea iar in mijloc facem o gropita in care turnam laptele ,unde am dizolvat deja drojdia cu zaharul. Adaugam si untul la temperatura camerei si framantam pana obtinem un aluat elastic.Lasam aluatul la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer,timp de 35-50 minute.Eu dau cuptorul la 30 grade si las aluatul inauntru pana isi dubleaza volumul.Creste aproape de 2 ori mai repede. Cand a crescut,il impartim in 6 bile egale,pe care le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Umezim chiflele la suprafata cu o pensula inmuiata in apa, dupa care presaram susanul. Le lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1 ora. (eu tot la fel procedez,le dau in cuptorul caldut) Le coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de hamburger" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hamburger Delikat

Postat de madi_marin

Hamburger Delikat

Se toaca ceapa si usturoiul marunt. Se amesteca bine cu carnea, pasta de tomate, condimentele speciale Delikat de chiftele, gratar si un praf de chilli, apoi se gusta si se mai adauga sare daca...

Citeste continuarea

Hamburger umplut

Postat de AlexTeacher

Hamburger umplut

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2010, 16:03
aceste chifle le poti folosi si la picnic pentru c raman proasprte si sunt gustoase ca sunt facute in casa: bune,mai trebuie sa mai fac si eu5 furci
la 10.11.2010, 16:24
Arunca si dupa mine cu vreo doua!
la 10.11.2010, 16:42
Asa e,raman proaspete,am si adaugat asta retetei,chiar tineam sa o precizez.
Si nu arunc sa sunt prea buneee =)
la 10.11.2010, 16:57
super... la favorite
la 10.11.2010, 17:11

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking