Ingrediente
- Am folosit pentru hamburger:
- Chifle rotunde cu susan
- 300 gr carne macinata (jumatate vita,jumatate porc)
- o manuta frunze de busuioc
- 1 ou
- 1-2 linguri pesmet
- sare,piper
- 1 ardei iute mai mic
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare
Carnea am pus-o intr-un castron si am amestecat-o cu ingredientele de mai sus,frunzele de busuioc le-am taiat marunt si le-am adaugat si pe ele.Am format 3 chiftele mai mari de carne pe care le-am aplatizat cu mana sa semene cu cele de la un fast food adevarat si apoi le-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si le-am prajit pe ambele parti la foc mediu,pana cand s-au patruns bine. Cu restul de carne ramasa am facut chiftele normale pe care le-am mancat a 2-a zi.
Am facut si 2 sosuri ca sa fie hamburgerul complet,primul cu iaurt,menta,scortisoara si cel de-al 2-lea cu iaurt,o lingurita de mustar Dijon,sos soia,curry.
Am curatat si prajit 2 cartofi mai mici (doar cat am avut nevoie pentru cei 3 hamburgeri).
Chifla de paine am taiat-o in 2,am pus pe o parte o lingura de sos cu mustar si curry,o felie de branza,salata iceberg taiata marunt,2 felii subtiri de rosie,cartofi prajiti,chifla de carne,iarasi salata iceberg si partea superioara a chiflei de paine unsa cu sosul de menta si scortisoara. Desi pare un procedeu alambicat,totusi nu a durat mult prepararea hamburgerului de casa si a fost foarte bun si hranitor pentru o cina rapida.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|