Hamburger homemade

Postat de Cocktail_of_Senses in Vita
24 Iul 2014 | 2960 vizualizari
Hamburger homemade

Astazi am avut pofta de hamburger si nu, nu m-am repezit la primul fast food, asa ca am decis sa il prepar singurica acasa. Rezultatul a fost demential si toata familia a fost incantata de pranzul putin mai neconventional.

Ingrediente

  • Pentru 8 portii aveti nevoie de:
  • 1 kg carne tocata vita
  • 2 cepe
  • 8 chifle speciale pentru hamburger
  • castraveti murati
  • mustar
  • ketchup
  • 2 rosii
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare de mare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • cascaval
  • boia

Mod de preparare

 

Pentru inceput am intins carnea pe suprafata de lucru si am condimentat-o cu sare, piper si boia dulce. Daca va place picant puteti folosi si putin praf chilli. Peste aceasta am adaugat 1 ceapa tocata marunt si am framantat-o cu ambele maini pana ce toate condimentele s-au amestecat.

Carnea am asezat-o intr-un bol si am lasat-o in frigider timp de 20 de minute, timp in care m-am ocupat de restul ingredientelor din hamburger.

Castravetii i-am taiat felii si i-am pus intr-un bol, iar rosiile le-am taiat cubulte si le-am facut ca pentru bruschete cu ulei de masline, sare, piper, otet balsamic si usturoi. Cascavalul l-am taiat felii nu foarte groase, iar ceapa ramasa am taiat-o rondele subtiri pe care le-am prajit pe gratar cam 2 minute pe fiecare parte si le-am pus deoparte.

Scoateti apoi carnea de la frigider si modelati-o cu manutele in 8 bile.

Turtiti cu palma fiecare bila in parte si crestati-o cu cutitul pentru a nu se bomba in timpul prajirii.

Incingeti bine de tot gratarul si asezati bucatile de carne pe care va trebui sa le tineti cam 4 minute pe fiecare parte. Verificati ca nu cumva sa fie crude in interior.

Acum a sosit momentul sa montati hamburgerii: mai intai taiati chifla si ungeti-o cu putin mustar. Asezati o felie de ceapa trasa la gratar, apoi o bucata de carne, apoi cateva castraveciori murati, cascavalul si o lingura din amestecul de rosii. Optional puteti adauga maioneza si ketchup.

Cam asta este tot! Nu a fost greu deloc, nu?

Pofta mare va doresc!

Mai mult retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger homemade" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Retete similare

Tocanita cu carne de vita

Postat de Dya

Tocanita cu carne de vita

Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate...

Citeste continuarea

Vinete umplute cu carne de vitel

Postat de simona72

Vinete umplute cu carne de vitel

Vinetele se spala, se taie capetele, nu se curata de coaja, se taie pe lungime in doua. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul, dar cu grija sa nu fie patrunse. Intr-un castron se pune apa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.07.2014, 11:17
la 24.07.2014, 11:24
bun bun
la 24.07.2014, 11:57
like
la 24.07.2014, 11:58
N-a fost greurezultatul a fost insa foooooarte bun!:-bbd
la 24.07.2014, 14:57
cel mai bun, e cel facut de tine in casa

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking