Hamburger - 5 bucati

Postat de nico15 in Vita
22 Iun 2014 | 2742 vizualizari
Hamburger  -  5 bucati

Ingrediente

  • 500 g de carne vita
  • 150 g de bacon
  • 5 chifle
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita paprica afumata
  • 30 ml de ketchup
  • 20 g de mustar
  • 20 ml sos Worchestershire
  • Cateva picaturi de Tabasco
  • Sare cu gust de afumatura, piper
  • 5 felii de cascaval subtiri/sau branza topita Cheddar
  • Ceapa
  • Castraveti acri
  • O rosie
  • Salata,
  • ulei
  • Sos:
  • 2 cepe mici
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g de bacon
  • 100 ml de ketchup dulce
  • 1 lingurita paprica afumata
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura de otet de mere
  • Sos Worchestershire
  • Sare, piper

Mod de preparare

Pentru sos: taiem ceapa fin, usturoiul lamele si baconul, acestea se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline foarte putin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam zaharul brun si paprica afumata. Urmeaza ingredientele lichide ketch-up, sos Worcestershire. Sosul se va ingrosa aproape de final adaugam o lingura de otet. Gustam, saram si piperam.

Pt. Hamburger: taiem baconul in cubulete mici, ceapa fin si le vom sota in tigaie in putin ulei. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam paprica afumata.

Luam de pe foc si adaugam aceasta compozitie peste carne. Urmeaza ingredientele lichide:  ketch-up, sos Worcestershire, Tabasco si mustarul. Amestecam bine saram si piperam. Trecem la formarea hamburgerilor.

Luam o tigaie antiaderenta si punem putin ulei in ea, lasam sa se-ncinga si trecem la prajirea acestora aproximativ 4 minute pe fiecare parte din cand in cand punem ulei din tigaie peste hamburger acesta va devenii mai suculent,  cand este aproape gata, cu 30 de secunde inainte se pune pe hamburger o felie de cascaval, iar acesta se va topi si ii va spori savoarea preparatului.

Dupa ce sunt gata se scot si se lasa pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime. Chiflele le taiem pe jumatate si le punem pe grill-ul incins  pentru cateva secunde. Trecem la asamblarea hanburgerului, pe chifla pe partea de jos punem sos dar nu in exces sa curga, punem salata, inele de ceapa, hamburgerul, sos, rondele de castravele acru, ceapa inele, o felie de rosie iar la final pe capac(pe interior) il ungem si pe acesta cu putin sos.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger - 5 bucati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Retete similare

Burger de casa

Postat de panacris

Burger de casa

Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate...

Citeste continuarea

Hamburger cu snitel de pui

Postat de CameliaComan

Hamburger cu snitel de pui

Prima data preparam snitelele de pui. Peste cele 4 felii presaram piper si sare.Le amestecam bine.Batem 2 oua.Trecem pe rand fiecare felie de piept de pui prin ou iar apoi prin pesmet. Repetam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.06.2014, 16:35
bun
la 23.06.2014, 10:45

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking