Ingrediente
- 2 cutii de carne de pasare Bucegi de 300 g
- 8 chifle medii
- 3 linguri de unt la temperatura camerei
- 3 gogosari sau ardei grasi curatati de codita si seminte
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 cutie de rosii In bulion sau 3 rosii medii curatate de coaja
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita de patrunjel verde tocat
- 3 oua batute
- O cana de smantana
- ½ lingurita de sare
Mod de preparare
1. Taiati cate un capacel chiflelor, In partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le In interior cu untul Inmuiat.
2. Incingeti uleiul Intr-o cratita si sotati usor ceapa tocata, apoi adaugati ardeii taiati In fasii subtiri, continuand pana ce acestia s-au Inmuiat. In acest moment, luati o lingura din sote si amestecati-o cu carnea Bucegi care a fost taiata cubulete, cu ouale batute, putina verdeata tocata si un praf de sare.
3. Umpleti chiflele cu amestecul de carne, apoi acoperiti-le cu capacelele lor. Incingeti cuptorul la temperatura medie.
4. Reveniti la soteul de ardei, adaugand rosiile taiate cubulete si restul de sare. Fierbeti acest sos pana s-a Ingrosat putin, apoi opriti focul si presarati restul de verdeata tocata.
5. Asezati chiflele umplute Intr-o tava de cuptor si coaceti-le timp de 20-25 de minute. Dupa ce s-au rumenit frumos, Inlaturati capacelele si asezati-le pe cate o lingura de sos de ardei, stropindu-le apoi cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu carne de pasare Bucegi si rumenite in cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|