Chifle umplute cu ciuperci si branza

Postat de TAB1TA in Piine
6 Iun 2013 | 14447 vizualizari
Chifle umplute cu ciuperci si branza

Chiflele pot fi servite la pachet, la micul dejun sau cina. Reteta apartine Timeei-painici umplute cu branza si ciuperci. Multumesc Timea!

Ingrediente

Aluat:

  • 400 g faina alba
  • 280 ml apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei

Umplutura:

  • 400 g ciuperci taiate din conserva
  • 50 g branza dulce

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 5 linguri de mac

Mod de preparare

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. 

Intr-un bol, se amesteca  faina cu sarea.
Drojdia dospita se toarna peste faina si se amesteca usor adaugandu-se treptat si restul de apa calduta.

Se framanta cu mana si spre final se adauga si uleiul.
Obtinem un aluat usor lipicios pe care il lasam la dospit la loc cald pentru aproximativ o ora.

Intre timp se pregateste umplutura: Se taie ciupercile marunt si se pun intr-un bol, iar in alt bol se pune branza sfaramata.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa tapetata cu faina. Se pune faina si deasupra aluatului pentru a nu se lipi de sucitor.

Cu o cana de diametru mai mare, se decupeaza forme rotunde.

Se pune in fiecare cerc cate o lingurita cu varf branza si o lingurita cu varf ciuperci.

Se strang marginile cercului la mijloc si se apasa cu degetele sa se lipeasca, apoi se formeaza cu mana bile si se aseza cu partea adunata in jos intr-o tava unsa cu putin ulei. Se procedeaza la fel cu fiecare.

Se lasa bilutele sa mai dospeasca 20-30 de minute, apoi tava se da la cuptorul preincalzit la 190°C pentru aproximativ 20-25 minute.

Se bate oul si se amesteca cu 2-3 linguri de lapte.

Chiflele trebuie sa fie usor rumenite deasupra.

Se scot se ung cu ou cu ajutorul unei pensule, apoi se presara mac si se lasa pana se mai racoresc.

Se pot servi calde sau reci. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Retete similare

Chifle umplute

Postat de alinutza1983

Chifle umplute

Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2013, 15:49
Ce bine arata!!
la 06.06.2013, 15:49
Multumesc Dea
la 06.06.2013, 15:49
foarte bune
la 06.06.2013, 15:52
la 06.06.2013, 15:56
Multumesc Andreea draga mea!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking