4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Ingrediente
Mod de preparareSe toaca marunt carnea la cutit.Se toaca marunt si jumatate de fir de praz, grauntele de usturoi, jumatatea de ardei capia si se pun la calit in 2 linguri de ulei de susan/masline.Apoi adaugam si bucatelele de carne.Calim separat ciupercile si apoi le amestecam p etoate si le scurgem bine de ulei,lasam putin sa se raceasca, apoi le amestecam cu oul batut, faina si pesmetul.Desigur adaugam sare, piper si ce condimente va mai plac la chifetele in general.Apoi facem cu mana un gogoloi si il asezam in hartie de copt in tava de chec.Bagam la cuptorul incins dinainte si lasam sa se rumeneasca.Intre timp preparam sosul rose din smanatana amestcata cu morcovul sotat la buri si pasat bine.Acest amestec il punem in tigaie fara ulei, lasam putin sa se incalzeasca apoi adaugam untul si amestecam bine de tot cu un tel nemetalic.Apoi picuram si vinul rosu si amestcam iar bine.Se lasa doar putin s aiasa aburul de alcool din el dar sa ramana o culoare frumosa rose.Apoi il picuram in farfurie.Peste bulina de sos asezam chifteaua buzdugan si infigem drept tinte mici bucatele de morcov.Coada buzduganului va fi intocmita din celalta jumatate de fir de praz care se curata frumos si se pune doar un pic pen gratarul incins ca sa ia dungi negre.Este gata! Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea Buzdugan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de Satisfyyourcravings
Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...
Citeste continuareaPostat de Dya
Se asaza rasolul intr-un vas de yena. Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata....
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|